Latvijā uz divām nedēļām pārtraukta plānveida medicīniskā palīdzība stacionāros

© Sputnik / Sergey MelkonovУниверситетская клиническая больница имени Паула Страдыня
Университетская клиническая больница имени Паула Страдыня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divas nedēļas Latvijā netiks sniegta plānveida palīdzība stacionāros. Ambulatorie pakalpojumi tiks saglabāti.

RĪGA, 24. decembris — Sputnik. Uz divām nedēļām valstī tiks pārtraukta plānveida medicīniskā palīdzība stacionāros, pēc valdības un Krīzes pārvaldes padomes sēdes paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele, vēstīja Тvnet.lv.

Lēmums pieņemts, ņemot vērā to, ka patlaban stacionāros ārstējas aptuveni tūkstotis Covid-19 pacientu, kam vajadzīga neatliekama palīdzība.

Iepriekš vairākas slimnīcas jau ziņoja, ka atceļ vai ierobežo plānveida operācijas.

Неотложная помощь - Sputnik Latvija
NMPD vadītāja: kolapsa pazīmes veselības aprūpes sistēmā jau ir

Pagaidām lemts saglabāt ambulatoros pakalpojumus, kas pavasarī epidēmijas ietvaros tika pārtraukti.

Iepriekš vēstīts, ka vakar Latvijā reģistrēti 1004 jauni koronavīrusa infekcijas gadījumi, hospitalizēti 153 Covid-19 pacienti. Stacionāros ārstējas 998 cilvēki ar šo diagnozi, 50 cilvēkiem slimības gaita ir smaga.

Iepriekš Neatlikamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule atzina, ka koronavīrusa infekcijas gadījumu skaita pieauguma fonā neviens pacients Latvijā vairs nevar būt pārliecināts, ka visu nepieciešamo palīdzību saņems savlaicīgi.

Decembra sākumā Latvijas veselības aprūpes sistēmā tika izsludināts ārkārtējais stāvoklis. Cita starpā tas nozīmē, ka Covid-19 pacientus tagad ārstē ne tikai lielajās reģionālajās slimnīcās, bet arī nelielās slimnīcās. Vietas un personāls Covid-19 pacientu ārstēšanai sameklē, slēdzot citas nodaļas. Slimniekus ves uz attālākām slimnīcām, un NMPD vairs neierodas pie tiem, kam izsaukums nav neatliekams.

Ziņu lente
0