Risinājuma nav: Eiropā pasākumi pret koronavīrusu bija bezjēdzīgi

© REUTERS / David W CernyПрохожие с покупками на улицах Праги, Чехия
Прохожие с покупками на улицах Праги, Чехия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neviena valsts, izņemot Ķīnu, pagaidām nav spējusi tikt galā ar Covid-19. Tātad, kamēr jauni pasākumi nav izdomāti, jāpastiprina veci.

Totālā ierobežošana vai neierobežota brīvība, maskas vai cimdi, robežu slēgšana vai sēdvietu skaitu samazināšana lidmašīnā – nekādi pasākumi (izņemot ķīniešu nežēlīgākos) visa gada laikā nav snieguši kādu globālo efektu, norāda radio Sputnik autore Svetlana Holodnova. Pandēmija neatkāpjas.

Tā kā nekādu jaunu veidu, izņemot izolāciju, distancēšanu un masu pasākumu aizliegumu, nav izdomājuši, tad tagad ķērās klāt vecajiem.

Kāds, tāpat kā ĶTR un Zviedrija, krita galējībās: pirmā valsts pilnībā slēdza pilsētas, bet otra nolēma atstāt visu pašplūsmai un paskatīties, kas notiks. Nekā laba neiznāca: zviedru karalis atzina, ka viņa valsts cīņā ar koronavīrusu ir cietusi sakāvi. Taču tur, vārdu sākot, īpaši necīnījās: restorāni un tirdzniecības centri strādāja, pašizolāciju neieviesa, pārvietošanās brīvību neierobežoja. Beigu beigās, pēc monarha teiktā, daudz nāvju un ciešanu, ekonomisko grūtību un problēmu biznesam.

Акция протеста на набережной 11 Ноября в Риге.  - Sputnik Latvija
Latvijas bijušais premjers: Covid-19 dēļ mēs iznīcinām 90% iedzīvotāju, lai glābtu pārējos

Vēl visi baidās no masveida ziemsvētku pasākumiem. Un tas ir skaidrojams, jo atvadīties no nelaimīgā 2020. gada gribas visai vērienīgi. Piemēram, Polija papildus visam ievada komandanta stundu no 31. decembra plkst. 19.00 līdz 1. janvāra plkst. 6.00.

Itālijā Ziemassvētku un Jaungada svētkos – no 20. decembra līdz 6. janvārim – tiks ierobežota pilsoņu pārvietošanās. Turklāt var tikt pilnīgi aizvērti visi restorāni, bāri, veikali, citas sabiedriskas vietas un laukumi. Savukārt Lielbritānijā tieši pretēji Ziemassvētkos (no 23. līdz 27. decembrim) tiks atļauti braucieni pa valsti un pat viesošanās ar nakšņošanu.

Nīderlande sagaidīs Jaunu gadu ar stingriem ierobežojumiem, kas darbojas valstī no 15. decembra līdz 19. janvārim. Tikai Ziemassvētku dienās varēs uzņemt viesus – līdz trim cilvēkiem, neskaitot bērnus līdz 13 gadu vecumam. Kaut tāds prieks pilsoņiem.

Visi grib pavadīt šogad svētkus normāli, taču ir aizdomas, ka atslābinājumam no varas iestāžu puses būs nopietnas sekas, tādas, kā, piemēram, inficēto skaita lēciens. Tomēr pagaidām nav izdevies atrast līdzsvaru starp bargajiem pasākumiem, to atbildīgo ievērošanu un ierastajiem dzīves priekiem.

Ziņu lente
0