"Nespēlēsim krievu ruleti": ārsts pastāstīja, ko nogādā slimnīcā smagā stāvoklī

© AP Photo / Kay NietfeldОтделение интенсивной терапии в больнице Бетель в Берлине
Отделение интенсивной терапии в больнице Бетель в Берлине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediķis izkliedēja baumas par koronavīrusa infekcijas slimnieku nepareizu ārstēšanu un no jauna aicināja ievērot epidemioloģiskās prasības.

RĪGA, 19. decembris — Sputnik. Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) organizējusi akciju #ApturiMelus, kuras ietvaros mediķi izkliedē mītus par koronavīrusu un ar to saistītajiem jautājumiem. Kārtējais izlaidums veltīts baumām par to, ka koronavīrusa pacientus ārstē nepareizi, eksperimentē un pat kaitē cilvēku veselībai. Ieraksts publicēts slimnīcas lapā Facebook.

Голосование в Сейме Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas valdība pieņēmusi stingrākus ierobežojumus

Komentāru par to, ka Covid-19 terapija slimnīcā esot nepareiza, sniedza anesteziologs reanimatologs Einārs Lukševics. Viņš strādā Gaiļezera stacionārā, kur ārstē smagākos koronavīrusa pacientus. Mediķis uzsvēra, ka veselības aprūpes speciālisti ņem vērā Pasaules Veselības organizācijas ieteikumus – tāpat kā citās Eiropas valstīs.

Viņš konstatēja tendenci: pirmā viļņa laikā palīdzība visbiežāk bija vajadzīga cilvēkiem vecumā no 70 gadiem ar dažādām blakus saslimšanām, bet tagad stacionārā aizvien biežāk nokļūst darbspējīga vecuma cilvēki.

"Paši smagākie pacienti nav tikai 60-70-80 gadus veci pacienti ar dažādām smagām blakus saslimšanām, tie ir gados relatīvi jauni pacienti – 40-50 gadus veci pacienti bez blakus saslimšanām, kuri jau izejoši tiek stacionēti smagā stāvoklī. Šajos īpaši smagajos gadījumos stāvoklis mēdz strauji pasliktināties," pastāstīja ārsts.

Tāpēc Lukševics aicina klausītājus: "nespēlēsim krievu ruleti" ievērosim visas speciālistu ieteiktās epidemioloģiskās prasības par 2 metru distancēšanos, roku dezinfekciju un masku valkāšanu.

"Būsim vienoti un ievērosim epidemioloģiskos drošības pasākumus," ieteica mediķis.

Iepriekš veselības ministre Ilze Viņķele piesaistīja uzmanību kampaņai #ApturiMelus un ieteica skatīties RAKUS piedāvātos video ierakstus.

Ziņu lente
0