Politika

NATO ģenerālsekretārs nožēlo ASV sankcijas pret Turciju

© THIERRY CHARLIER / AFP Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paudis bažas par Turcijas lēmumu iegādāties PGA sistēmas Krievijā un atgādināja – tās nav iespējams integrēt NATO sistēmās.

RĪGA, 16. decembrisSputnik. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paudis nožēlu par to, ka Ziemeļatlantijas alianses locekļi "spiesti ieviest sankcijas viens pret otru", vēsta RIA Novosti.

Šo viedokli viņš pauda kopīgajā preses konferencē ar Melnkalnes premjerministru Zdravko Krivokapiču, atbildot uz žurnālistu jautājumu – kāds ir viņa viedoklis par ASV sankcijām pret Turciju par Krievijas sistēmu S-400 iegādi.

Зенитно-ракетный комплекс С-400, фото из архива - Sputnik Latvija
Vai ASV sankcijas tiešām vērstas pret Turciju?

"Es nožēloju, ka mēs esam situācijā, kad NATO valstīm vienai pret otru jānosaka sankcijas," apgalvoja Stoltenbergs.

Viņš piezīmēja, ka iepriekš paudis bažas par Turcijas lēmumu iegādāties Krievijā ražotās sistēmas. "Tāpat es paudu bažas par Turcijas lēmumu iegādāties Krievijas sistēmas S-400. Tas ir nacionāls lēmums, taču šis sistēmas nav iespējams integrēt NATO sistēmās. Es paudu nožēlu šajā sakarā," skaidroja NATO ģenerālsekretārs.

Iepriekš Stoltenbergs jau konstatēja, ka Turcijas iegādātās sistēmas S-400 nav iespējams integrēt NATO pretgaisa aizsardzības vienotajā sistēmā, tāpēc alianse atbalsta centienus atrast alternatīvus variantus.

Tāpat viņš bija noraizējies par to, ka ASV par tādu soli var noteikt sankcijas Ankarai.

Bez tam ģenerālsekretārs atbalstīja Turcijas un ASV sakarus jautājumā par sistēmu Patriot izvēršanu, kā arī ar NATO locekļiem Eiropā – par Francijas un Itālijas PGA sistēmas iespējamo izvēršanu.

Ziņu lente
0