Nord Stream 2 informēja, ka atsākti "Ziemeļu straumes 2" būvdarbi

© © Nord Stream 2 / Axel SchmidtТрубы для строительства газопровода "Северный поток-2" в немецком порту Мукран
Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 в немецком порту Мукран - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas kuģniecības un hidrogrāfijas resors 5. decembrī informēja, ka līdz 31. decembrim "Fortune" strādās Baltijas jūras dienvidu daļā, rajonā starp Adlergrundes seklumu un Oderas sēkli.

RĪGA, 13. decembris — Sputnik. Cauruļvadu izbūves kuģis "Fortune" sācis darbus pie gāzesvada "Ziemeļu straume 2" nepabeigtā iecirkņa Vācijas ūdeņos, informēja projekta operators "Nord Stream 2 AG".

Plānots, ka "Fortune" izbūvēs 2,6 kilometrus garu gāzesvada iecirkni 30 metru dziļumā.

Kuģu kontroles sistēma Marine Traffic vēstīja, ka aizvadītās nedēļas nogalē kuģis pameta Vismāras ostu un devās uz Rostoku, taču vēlāk tajā pašā dienā apstājās atklātā jūrā netālu no Vismāras. 9. decembrī "Fortune" devās ceļā un vakarā nostājās Rostokas ostas reidā.

Maģistrālā gāzesvada būvdarbi

"Ziemeļu straume 2" – gāzesvads ar jaudu 55 miljardu kubikmetru apmērā gadā tiek būvēts no Krievijas piekrastes pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai. Projektu īsteno "Nord Stream 2 AG" ar vienīgo akcionāru – "Gazprom". Partneri Eiropā – "Royal Dutch Shell", "OMV", "Engie", "Uniper" un "Wintershall" finansē projektu par 50% - par summu līdz 950 miljoniem eiro katrs.

Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
"Ziemeļu straumes 2" cauruļvadu izbūves kuģis ieradies būvdarbu vietā

Pret "Ziemeļu straumi 2" aktīvi iebilst ASV, kas cenšas palielināt savas sašķidrinātās gāzes piegādes ES. Aizvadītā gada decembrī Vašingtona ieviesa sankcijas pret projektu un pieprasīja pārtraukt gāzesvada būvdarbus. Šveices kompānija "Allseas" gandrīz nekavējoties paziņoja, ka pārtrauc darbus. Patlaban ASV paplašinājušas ierobežojumus pret projektu.

Oktobra vidū Vašingtona paplašināja ekonomiskos ierobežojumus pret "Ziemeļu straumi 2"- tā attiecināja uz projektu paketi PEESA "Par Eiropas enerģētiskās drošības aizsardzību". Tagad sankcijas tiek vērstas pret kompānijām, kas sniedz pakalpojumus, iekārtas vai finansējumu projektā iesaistīto kuģu modernizācijai vai aprīkošanai.

Tāpat, saskaņā ar mediju datiem, Vašingtona plāno ieviest sankcijas pret apdrošināšanas un sertifikācijas kompānijām, kas sadarbojas ar Krievijas kuģiem gāzesvada izbūves noslēguma posmā.

Pie tam Krievija jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka gāzesvads tiks pabeigts jebkurā gadījumā.

Iepriekš "Nord Stream 2 AG" ziņoja, ka plāno atsākt cauruļvadu būvdarbus decembrī Vācijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā, izmantojot kuģi ar enkura pozicionēšanas sistēmu. Šīm prasībām atbild cauruļvadu izbūves kuģis "Fortune". Vācijas kuģniecības un hidrogrāfijas resors 5. decembrī informēja, ka līdz 31. decembrim "Fortune" strādās Baltijas jūras dienvidu daļā, rajonā starp Adlergrundes seklumu un Oderas sēkli.

Ziņu lente
0