Sestdien Rīgā būs protesti: policija pastiprinās kontroli un slēgs satiksmi

© Sputnik / Sergey MelkonovПервый снег в Риге
Первый снег в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien, 12. decembrī Rīgā ieplānotas protesta akcijas: policija kontrolēs epidemioloģisko ierobežojumu ievērošanu, kā arī ierobežos transporta satiksmi.

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. Sestdien, 12. decembrī Apkārtējās vides aizsardzības klubs ieplānojis protesta akciju. Pasākums sāksies pl. 12:00 galvaspilsētas centrā, 11. novembra krastmalā, vēsta Mixnews.lv.

Protesta akcijas organizatori pasākuma pieteikumā informēja, ka tajā piedalīsies 25 cilvēki.

Акция протеста медиков у здания Сейма. Депутат Сейма Алдис Гобземс - Sputnik Latvija
"Patiesi idioti vai arī viņiem par to maksā?" Gobzems kritizē valdību un iedzīvotājus

Tomēr viens no organizatoriem Aigars Altis atzīmēja, ka pasākuma gaitā plānots brīvais mikrofons, un klātesošos vēlētos uzrunāt 50 cilvēki, arī Antra Dimantra Berika, Arnolds Babris, Ivars Redisons, Aldis Gobzems, Sandris Točs.

Pussimts cilvēku – tas jau ir krietni vairāk nekā pašlaik atļauts pasākumos zem klajas debess – atļauta vien 25 cilvēku pulcēšanās.

Sestdien plānota arī apvienības "Stabilitātei – jā!" tikšanās. No pl. 15:00 līdz 17:00 pasākuma dalībnieki pie Brīvības pieminekļa centīsies piesaistīt uzmanību nepietiekamajam atbalstam, kas ārkārtējās situācijas periodā atvēlēts uzņēmējiem un darbiniekiem.

Policisti sekos

Valsts policija sadarbībā ar Pašvaldības policiju vērīgi sekos akcijām. Valsts policija uzsvēra, ka liela cilvēku skaita pulcēšanās vietā nav iespējams ievērot sociālo distanci, un rezultātā aug Covid-19 izplatības risks.

"Lai gan ir atļauts rīkot piketu ar ierobežotu skaitu cilvēku, tā priekšnosacījums ir epidemioloģisko drošības prasību ievērošana, nepakļaujot nedz sevi, nedz citas personas veselības un dzīvības apdraudējumiem," teikts Valsts policijas publikācijā Facebook.

Policisti atgādināja, ka patlaban ir ārkārtīgi svarīgi darīt visu iespējamo, lai mazinātu vīrusa izplatību, jo tas ļaus cilvēkiem ātrāk atgriezties pie normālas dzīves bez ierobežojumiem.

Transporta ierobežojumi

Galvaspilsētā tiks ieviesti arī transporta pārvietošanās un stāvvietu ierobežojumi. Jau vakar vakarā bija aizliegts apstāties un stāvēt Meierovica bulvāra labajā pusē iecirknī no Kaļķu līdz Smilšu ielai, Aspazijas bulvāra kreisajā pusē iecirknī no Kaļķu līdz Teātra ielai, iecirknī no Salu tilta nobrauktuves līdz ģenerāļa Radziņa krastmalai, ģenerāļa Radziņa krastmalā, 11. novembra krastmalā, iecirknī no Akmens tilta līdz Muitas ielai, 11. novembra krastmalā Vecrīgas pusē iecirknī no Poļu līdz Bīskapa vārdiem. Autostāvvietas atsāks darbu sestdien pl. 23:00.

Iespējams, tiks ierobežota vai slēgta automašīnu un kājāmgājēju kustība pa Brīvības bulvāri iecirknī no Baumaņa laukuma līdz Elizabetes ielai, Jēkaba ielā, Klostera ielā, Mazajā Trokšņu ielā un Trokšņu ielā.

Kravas automašīnu kustība sestdien būs slēgta no pl. 8:00 līdz 23:59 Krasta ielā, iecirknī no Salu tilta līdz 11. novembra krastmalai, Eksporta ielā, iecirknī no Muitas ielas līdz Hanzas ielai, Uzvaras bulvārī, iecirknī no Valguma ielas līdz Akmens tiltam un uz paša tilta.

Ziņu lente
0