Krievijas AM informēja par informatīvo kampaņu pret vakcīnu "Sputnik V"

© AP Photo / Alexander Zemlianichenko JrРоссийская вакцина от COVID-19
Российская вакцина от COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis norādīja, ka informatīvā sabotāža nemazinās Krievijas vakcīnu efektivitāti un nepastiprinās "ārvalstu analogu dziedējošās spējas".

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija ir detalizēti informēta par to, kādi līdzekļi un resursi piešķirti no ārzemēm Krievijas izstrādātās vakcīnas "Sputnik V" diskreditācijai, pastāstīja AM oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs, vēsta RIA Novosti.

"Sociālajos tīklos un no ārvalstu grantiem finansētos krievvalodīgajos tīmekļa resursos tiek gatavota "pseidoanalītisku "izmeklēšanu" sērijas un "aculiecinieku" melīgas liecības par Krievijas vakcīnas "bīstamību" vai vispārēju "atteikšanos" no vakcinēšanās, tostarp arī Krievijas Bruņotajos spēkos," viņš teica.

Konašenkovs norādīja, ka "informatīvā sabotāža" nemazinās Krievijas vakcīnu efektivitāti un nepastiprinās "ārvalstu analogu dziedējošās spējas".

Раскрыта причина низкой стоимости российской вакцины от COVID-19 - Sputnik Latvija
Video
Atklāts Covid-19 vakcīnas "Spunik V" zemās cenas iemesls

"Sputnik V" ir pirmais preparāts pasaulē Covid-19 profilaksei, ko šī gada augustā Krievijas Veselības ministrija reģistrēja KF teritorijā. To izstrādājis Gamaleja vārdā nosauktais Epidemioloģijas un mikrobioloģijas zinātniski pētnieciskais centrs. Vakcīna izstrādāta uz labi izpētītās un pārbaudītās cilvēka adenovīrusa vektoru platformas un vasarā tā sekmīgi pārvarēja pirmās divas pētījumu stadijas, kurās piedalījās brīvprātīgie 18-60 gadu vecuma grupā. Izmēģinājumu dalībniekiem rezultātā izveidojās imūnsistēmas atbilde un antiķermenīši pret SARS-CoV-2. Patlaban rit pēcreģistrācijas posma testi.

Sākusies arī vakcinācija. Vakcīnas saņēmuši jau vairāk nekā 150 tūkstoši cilvēku, augsta inficēšanās riska gruu pārstāvji – mediķi, pedagogi, sociālo dienestu darbinieki.

Tuvākajā laikā Krievijas iedzīvotājiem radīsies iespēja vakcinēties koronavīrusa profilaksei ar vēl vienu pašmāju preparātu – "EpiVakKoronu", ko izstrādājis Novosibirskas zinātniskais centrs "Vektor". Turpinās arī citu vakcīnu izstrāde.

Ziņu lente
0