"Reaģēt ātri un stingri": Vladimirs Putins par Krievijas žurnālistu tiesību pārkāpumiem

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин принимает участие в заседании дискуссионного клуба "Валдай"
Президент РФ Владимир Путин принимает участие в заседании дискуссионного клуба Валдай - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pauda viedokli par Krievijas žurnālistu tiesību pārkāpumiem ārvalstīs: viņš uzskata par nepieciešamu nekavējoties reaģēt uz tādiem uzbrukumiem.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins, tiekoties ar Pilsoniskās sabiedrības attīstības un cilvēktiesību padomes locekļiem, norādīja, ka nepieciešams nekavējoties reaģēt, saskaroties ar uzbrukumiem Krievijas žurnālistiem ārvalstīs, vēsta RIA Novosti.

Prezidents uzskata, ka reakcijai uz žurnālistu tiesību pārkāpumiem jābūt ātrai un stingrai.

"Kad mēs saskaramies ar žurnālistu, jebkurā gadījumā, mūsu ārvalstīs strādājošo žurnālistu tiesību nepārprotamu pārkāpumu elementiem, jāreaģē ātri un stingri," konstatēja Putins.

Atgādināsim, ka 3. decembrī Latvijas Valsts drošības dienests aizturēja krievvalodīgos žurnālistus, kuri sadarbojas ar portāliem Sputnik Latvija un Baltnews, un veica kratīšanu viņu dzīves vietās. Žurnālisti aizturēja, nopratināja un atlaida pret parakstu par neizbraukšanu no valsts un informācijas neizpaušanu. Viņiem uzrādītas apsūdzības saskaņā ar pantu par ES sankciju režīma pārkāpšanu, kas paredz sodu no naudas soda līdz brīvības atņemšanai.

Организация по безопасности и сотрудничеству в Европе - Sputnik Latvija
Krievija ierosinās EDSO jautājumu par Baltnews un Sputnik žurnālistu kriminālvajāšanu

Šie žurnālisti nav Baltnews un Sputnik Latvija darbinieki, viņi ir portālu ārštata autori.  Baltnews un Sputnik Latvija ir saistīti ar mediju holdingu "Rossija segodņa", kura vadītājs Dmitrijs Kiseļovs iekļauts ES sankciju sarakstā. Krievijas Ārlietu ministrija uzsvēra, ka sankcijas ir individuālas un nav attiecināmas uz visiem, kas sadarbojas ar mediju holdingu. Arī Kiseļovs uzsvēra, ka individuālās sankcijas nekādi nav attiecināmas uz viņa vadīto mediju holdingu.

Publicists Vladimirs Lindermans, viens no VDD aizturētajiem žurnālistiem, paziņoja, ka, pēc viņa domām, ES sankcijas šajā gadījumā ir tikai iegansts. Viņš uzskata, ka VDD uzdevums ir daudz plašāks – sagatavot augsni citām, daudz nopietnākām apsūdzībām, kas sāpīgi skars visu krievvalodīgo sabiedrību Latvijā.

Ziņu lente
0