Valsts policija uzsākusi izmeklēšanu par Ventspils svētku pasākumu

© Ekrānuzņēmums no ventspils.lvМэр Вентспилса Айварс Лембергс на торжественной церемонии зажжения огней на рождественской елке.
Мэр Вентспилса Айварс Лембергс на торжественной церемонии зажжения огней на рождественской елке.  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemassvētku egles iedegšanas pasākuma laikā, kas norisinājās pagājušajās brīvdienās, Ventspils mērs Aivars Lembergs tika "pieķerts" sabiedriskajā vietā bez maskas, turklāt viņš sarunājās ar bērniem, smējās un neievēroja distanci.

RĪGA, 8. decembris — Sputnik. Latvijas policija uzsākusi administratīvo procesu pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu, kurš 28. novembra vakarā Ziemassvētku eglītes iedegšanas pasākuma laikā nav ievērojis Covid-19 ierobežojumus, raksta Jauns.lv, atsaucoties uz Valsts policijas Kurzemes reģionālās pārvaldes pārstāvi Madāru Šeršņovu.

Kā ziņoja Šeršņova, par šo notikumu tiks veikta rūpīga pārbaude.

Новогоднее оформление Никольской улицы - Sputnik Latvija
Aptauja: Covid-19 otrais vilnis saasinājis attiecības ģimenēs

Iepriekš Sputnik rakstīja, ka Ventspils mēra vieglprātīgā uzvedība pilsētas Ziemassvētku egles iedegšanas ceremonijā sestdien, 28. novembrī, nepalika bez Latvijas Veselības ministrijas vadītājas Ilzes Viņķeles uzmanības.

Viņķele paziņoja, ka ar Covid-19 inficēto skaits pieaug un tas jau raisa uztraukumu. Šādā situācijā Lemberga prieki ir nepieļaujami, jo viņš ir amatpersona un, tieši pretēji, viņam ir jāliek saprast cilvēkiem, ka ierobežojošo pasākumu ievērošana ir obligāta. Tā vietā, kā izteicās ministre, Lembergs sarīkoja "tingel-tangeli". Tagad tas viss var izvērsties jaunos ierobežojošos pasākumos.

"Ja amatpersona vai pilsētas mērs taisa, es atvainojos, tingel-tangeli ar mērķi iepriecināt cilvēkus, tad ir uzreiz jāpasaka, ka šis iepriecinājums var nozīmēt ilgākus ierobežojumus," tolaik uzsvēra Viņķele.

Ziņu lente
0