Lemberga "tingel-tangelis" sadusmoja ministri: VM vadītāja draud ar stingriem pasākumiem

© Ekrānuzņēmums no ventspils.lvМэр Вентспилса Айварс Лембергс на торжественной церемонии зажжения огней на рождественской елке.
Мэр Вентспилса Айварс Лембергс на торжественной церемонии зажжения огней на рождественской елке.  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ventspils mēru Aivaru Lembergu "pieķēra" bez maskas svinīgajā uguns iedegšanas ceremonijā uz Ziemassvētku egles viņa pilsētā. Un viss jau būtu labi, ja vien pasākumā ar mēru nebūtu bijis vēl aptuveni 1000 cilvēku. Kas būs tagad? Skandāls un jauni ierobežojumi?

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. Vieglprātīgā Ventspils mēra Aivara Lemberga uzvedība, kuru viņš parādīja pilsētas Ziemassvētku egles iedegšanas ceremonijā sestdien, 28. novembrī, nepalika bez Latvijas Veselības ministrijas vadītājas Ilzes Viņķeles uzmanības, vēsta Rus.lsm.lv.

Viss ir iedokumentēts – ir fotogrāfijas un video, kur mērs bez maskas līksmo kopā ar pilsētniekiem. Un šie foto pagadījās ministrei, kura nolēma, ka Lembergs ir pārāk nopriecājies un tagad joki var beigties.

Viņķele paziņoja, ka ar Covid-19 inficēto skaits pieaug un tas jau raisa uztraukumu. Šādā situācijā Lemberga prieki ir nepieļaujami, jo viņš ir amatpersona un, tieši pretēji, viņam ir jāliek saprast cilvēkiem, ka ierobežojošo pasākumu ievērošana ir obligāta. Tā vietā, kā izteicās ministre, Lembergs sarīkoja "tingel-tangeli". Tagad tas viss var izvērsties jaunos ierobežojošos pasākumos.

"Ierobežojumu gars ir tāds, ka mums ir radikāli jāsamazina jebkādas kontaktēšanās un kustēšanās iespējas, kuras nav kritiski nepieciešamas. Tas nozīmē, ka tieši caur šo prizmu jebkas - eglītes iedegšana, Melnā piektdiena veikalos vai vēl cits, pēc gara un burta. Jo mazāk cilvēku vienkopus, jo ātrāk mēs atgriezīsimies pie normālas dzīves," uzsvēra Viņķele.

Vai Ventspils dome atbildēs par mēra kļūdu, jālemj Iekšlietu ministrijai, atzīmēja Viņķele. Jo ierobežojumu ievērošanas kontrole atrodas šīs ministrijas pārziņā.

Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
"Slimnīcas ir pilnas ar inficētajiem": aizsardzības ministrs aicina rīkoties radikāli

Atgādināsim, ka rīdzinieki pamanīja ļaužu pūļus veikalos "melnajā piektdienā". Cilvēki pievērsa uzmanību tam, ka atlaižu cienītāju vidū bija maz to, kas pareizi valkāja maskas, savukārt to, kas ievēroja sociālo distanci, bija vēl mazāk. Tāpat sociālo tīklu lietotājus apbēdināja tas, ka uz tirdzniecības centriem cilvēki gāja veselām ģimenēm, ieskaitot pavisam mazus bērnus.

Turklāt Rīgā neiztiek arī bez ballītēm. Tiesa, bāros un restorānos uzturēties nedrīkst, var tikai pasūtīt ēdienu līdzņemšanai. Taču ēdināšanas nozare atrada izeju no šīs situācijas.

Vairāki bāri Rīgas centrā sarīkoja līksmošanu uz ielas ar karstvīnu un pat loteriju. Tur cilvēki arī netiecās ievērot distanci un lietot sejas maskas.

Tikmēr pie galvas ķēries pat Latvijas aizsardzības ministrs, kurš iepriekš pauda vairāk uztraukumu attiecībā uz līdzekļu piešķiršanu valsts aizsardzībai. Tagad Artis Pabriks ir gatavs pat zemessargus piešķirt, lai apturētu Covid-19 izplatību, ja būs nepieciešams, un aicina valdību pastiprināt ierobežojumus, lai Latvijas iedzīvotāji varētu atslābināties vismaz Ziemassvētkos.

Ziņu lente
0