Latvijā ārkārtējās situācijas laikā pieaudzis zivju konservu pieprasījums

© Sputnik / Sergey MelkonovГотовая к копчению килька
Готовая к копчению килька - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zivsaimniecības nozares pārstāvjiem Latvijā vienmēr ir bijuši stabili ienākumi un viņi viegli pārdzīvoja jebkādas krīzes, taču ārkārtējās situācijas laikā Latvijā pieprasījums ir tik ļoti pieaudzis, ka ražotāji tiek pārslogoti.

RĪGA, 3. decembris – Sputnik. Pēc nozares pārstāvju sacītā, zivju konservu pieprasījums Latvijā pašlaik ir tik augsts, ka to pat ne vienmēr izdodas apmierināt, raksta Jauns.lv.

Pēc Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departamenta direktora Normunda Riekstiņa sacītā, zivju produkcija vienmēr ir bijusi pieprasīta pircēju vidū, kā rezultātā tā vienmēr pārvarējusi visas krīzes un turpināja attīstīties.

Готовая к копчению килька - Sputnik Latvija
Šprotu piegādes aizliegums KF negaidot nesis labumu zivju pārstrādātājiem

"Mēs strādājām labi, bet ne tik labi kā gribētos," uzsvēra Riekstiņš. Viņš atzīmēja, ka vēl ir pieejami 56 miljoni eiro finansējumā, kuru sniegusi Eiropas Savienība, un tuvojas nākamais plānošanas periods.

"Par laimi, 2020. gads nav pēdējais, vēl trīs gadu šos līdzekļus var apgūt, un es aicinu nozari izdarīt to," paziņoja direktors.

Tiek ziņots, ka kopš 2015. gada zivju ražošanas un konservēšanas apjomu līmenis pieaug. Tāpat tiek atzīmēts, ka pēdējā laikā zivju pārstrādē palielinājies īstenoto projektu skaits. Ar ES līdzfinansējuma palīdzību tika izveidoti ražošanas cehi, iepirktas saldēšanas kameras un citi līdzekļi konservu ražošanai.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka vienā no "Talsu zivju kombināts" uzņēmumiem tika atklāti vairāki higiēnas prasību pārkāpumi zivju konservu ražošanas tehnoloģiskā procesa gaitā. Nepietika informācijas par zivju izcelsmi, no kuras tika izgatavoti konservi, par tās sterilizācijas procesu, kā arī netika veikti produkcijas drošības laboratoriskie izmeklējumi.

Pārbaudes laikā tika konfiscēti aptuveni 130 tūkstoši sterilizēto konservu, savukārt uzņēmuma darbs tika pilnībā apturēts.

Ziņu lente
0