Igaunijas izlūkdienests meklē krievvalodīgus darbiniekus ar sludinājumu palīdzību medijos

© Foto : /pixabay.com / UnsplashЧеловек с биноклем
Человек с биноклем - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sludinājumos norādīts, ka izlūkošanas informācijas analītiķim ir jābūt labi izglītotam, apveltītam ar plašu intelektuālo redzesloku un analītisko domāšanu.

RĪGA, 3. decembris – Sputnik. Igaunijas Ārējās izlūkošanas departaments uzsācis jaunu darbinieku meklēšanu, kuri pārvalda krievu un angļu valodu, ar sludinājumu starpniecību medijos, vēsta RIA Novosti.

Informācija par izlūkošanas operāciju speciālistu un izlūkošanas informācijas analītiķa vakancēm trešdien parādījās avīzes Eesti Ekspress sludinājumu sadaļā.

Манойло Андрей Викторович - Sputnik Latvija
Lietuva baidās zaudēt spiegus: eksperts pasmējās par specdienestu iniciatīvu

"Departaments meklē darbam speciālistu izlūkošanas operācijās – labi izglītotu cilvēku ar labām komunikācijas spējām, kurš saprot, ka dzīve iziet arī ārpus biroja rāmjiem un ierastā darba laika. Gaidām, ka viņš gūs prieku no ceļojumiem un ātri pielāgosies jaunām kultūras telpām un situācijām," citē sludinājumu RIA Novosti.

Arī izlūkošanas informācijas analītiķim ir jābūt labi izglītotam, apveltītam ar plašu intelektuālo redzesloku un analītisko domāšanu, jāprot apstrādāt lielu datu apjomu, apvienot tos un radoši prezentēt saprotamā un lakoniskā formā.

Sludinājumā norādīts, ka kandidātiem ir jābūt Igaunijas pilsoņiem un labi jāpārvalda krievu un angļu valodas. Par nepieciešamību zināt igauņu valodu departaments neziņo. Beidzamais darba pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 13. decembris. Sludinājumā netiek norādīts atalgojuma apmērs.

Ārējās izlūkošanas departaments ietilpst Aizsardzības ministrijas struktūrā. Tas nodrošina nacionālās drošības un valsts konstitucionālās kārtības aizsardzību, veicot šim nolūkam nepieciešamās informācijas vākšanu un apstrādi, īsteno pretizlūkošanas darbības un aizsargā valsts noslēpumu.

Tāpat minētais departaments nodrošina drošus sakarus slepenos valsts tīklos un veic ārējo pretizlūkošanu, lai pasargātu Igaunijas diplomātus un militārpersonas, kuras dienē ārvalstu operācijās. Turklāt departamenta darbinieki aizsargā Igaunijai nodoto slepeno ārējo informāciju, izpildot pilnvarotā valsts pārstāvja uzdevumus drošības jomā.

Ziņu lente
0