Elpot ir bīstami: PVO iesaka valkāt maskas visur

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция протеста представителей индустрии красоты у кабинета министров против ограничений, связанных с пандемией COVID-19
Акция протеста представителей индустрии красоты у кабинета министров против ограничений, связанных с пандемией COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Pasaules Veselības organizācija sakarā ar pandēmiju ieteica valkāt maskas slēgtās telpās, savukārt ielā elpot svaigu gaisu, taču tagad noskaidrojies, ka Covid-19 ir krietni viltīgāks.

RĪGA, 3. decembris – Sputnik. Pēc Pasaules Veselības organizācijas pārstāves Margarētes Harisas sacītā, lai pasargātu sevi no Covid-19, maskas ir jāvalkā ne tikai iekštelpās, vēsta RIA Novosti.

Maskas, pēc viņas sacītā, ir jāvalkā arī uz ielas, ja tur nav iespējams ievērot sociālo distanci.

Tas pats attiecas arī uz labi vēdināmām telpām. Ja turēties tālāk vienam no otra neizdodas, tad atteikties no maskas nebūtu ieteicams.

Медицинские работники надевают защитные костюмы и маски для работы с больными с коронавирусной инфекцией - Sputnik Latvija
Ārsts parādīja, ko Covid-19 pacienti redz pēdējos brīžos pirms nāves

Harisa atzīmē, ka tas ir viens no visnopietnākajiem ierobežojumiem kopš koronavīrusa pandēmijas sākuma.

Tiek atzīmēts, ka pasaulē kopš pandēmijas sākuma ar koronavīrusu inficējušies vairāk nekā 63 miljoni cilvēku. No tiem gandrīz pusotrs miljons nomira.

Atgādināsim, ka Latvijā no šodienas atļauts pulcēties kopā ne vairāk kā diviem cilvēkiem (izņēmums – ģimenes), tāpat ir jāievēro 2 metru distance, savukārt maskas kļūst obligātas visur, izņemot mājokli.

Skolās pēc 4. janvāra maskas nāksies valkāt visiem – gan skolēniem, gan skolotājiem – gan mācību stundās, gan starpbrīžos. No 7. decembra visā valstī 5.-6. klašu skolēni pāriet pie tālmācībām.

Tiek atcelti visi privātie pasākumi, ballītes, pulcēšanās, ierobežota veikalu darbība. Tiek pārtraukts ierastais ēdnīcu un kafejnīcu darbs uzņēmumos: tie drīkstēs izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.

Ziņu lente
0