Kas jāpatur prātā pirms "melnās piektdienas"

© REUTERS / Kamil KrzaczynskiУказатель на распродаже во время "Черной пятницы" в Чикаго, США
Указатель на распродаже во время Черной пятницы в Чикаго, США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad komersanti lūdz patērētājus izturēties iejūtīgi – Covid-19 pandēmijas dēļ dažkārt gadās aizkavēšanās ar preču piegādēm.

RĪGA, 27. novembris — Sputnik. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) lūdz cilvēkus būt uzmanīgiem tā saucamās "melnās piektdienas" un Ziemassvētku izpārdošanas laikā.

PTAC pēdējo mēnešu laikā saņēmis vairāk kā 700 patērētāju sūdzības par interneta veikalā apmaksātām, bet nepiegādātām precēm, vairāki tiešsaistes veikali ir beiguši savu darbību, bez naudas un precēm atstājos daudzus patērētājus.

"Tādēļ aicinu patērētājus šajā iepirkšanās drudzī īpaši atbildīgi un rūpīgi izvēlēties interneta vietni, kur iegādāties preces vai pakalpojumus! Uzmanīgi izvērtējiet jebkuru piedāvājumu, sevišķi, ja tas šķiet īpaši pievilinošs!" ieteica PTAC direktore Baiba Vītoliņa.

Tomēr jāpatur prātā, ka tirdzniecībai internetā ir arī savas problēmas. Ņemot vērā pasūtītjumu apjomus interneta veikalos, komersanti dažkārt nevar piegādāt preci tikpat ātri kā agrāk. Pie tam stāvokli ietekmē arī pandēmija. Tādos gadījumos iestāde aicināja patērētājus izturēties saprotoši un sazināties ar uzņēmumiem, lai risinātu radušos situāciju.

Монеты номиналом 1 евро на фоне банкнот номиналом 10 и 20 евро - Sputnik Latvija
Iedzīvotāji retāk izmanto ātros kredītus, trešā daļa kompāniju pametīs tirgu

Vienlaikus interneta veikaliem ir svarīgi pievērst īpašu uzmanību patērētājiem apsolītajiem preču un pakalpojumu piegādes termiņiem, to notiekumiem un citai svarīgai informācijai par preču pieejamību. Ja solītais netiek ievērots, to uzskata par patērētāju maldināšanu un negodīgu komerciālo praksi, atzīmēja organizācija.

Aktīva tirdzniecība patlaban notiek arī sociālajos tīklos Facebook un Instagram, kur, tāpat kā interneta veikalos, jābūt norādītam pārdevēja nosaukumam, reģistrācijas numuram un juridiskajai adresei, ja tā ir juridiska persona, vai vārdam, uzvārdam un adresei, ja pārdevējs ir fiziska persona. Jānorāda arī atteikuma noteikumi un citi attālinātā līguma noteikumi.

Ziņu lente
0