Saeima atbalstīja: samazināts PVN augļiem un dārzeņiem saglabāsies vēl trīs gadus

© Sputnik / Oksana DzadanФрукты в корзинке
Фрукты в корзинке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grozījumu mērķis – PVN piemērošanas vienkāršošana, administratīvā sloga mazināšana un nodokļa piemērošanas interpretācijas iespēju novēršana.

RĪGA, 25. novembris – Sputnik. Otrdien, 24. novembrī, Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus par pievienotās vērtības nodokli (PVN), raksta Mixnews.lv. Saskaņā ar grozījumiem, vienkāršota nodokļa piemērošana un samazināta PVN saglabāšana 5% apmērā svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem saglabāsies vēl uz 3 gadiem.

Iepriekš Finanšu ministrijā paziņoja, ka grozījumu mērķis ir PVN piemērošanas vienkāršošana, administratīvā sloga mazināšana un nodokļa piemērošanas interpretācijas iespēju novēršana.

Девушка с ноутбуком - Sputnik Latvija
Mikrouzņēmumu režīma reorganizācija atstās bez darba desmitiem tūkstošiem iedzīvotāju

Tāpat grozījumi paredz līdz 2023. gada 31. decembrim saglabāt samazināto PVN likmi 5% apmērā svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem, lai stimulētu dārzkopības un dārzeņu audzēšanas attīstību, mazinātu ēnu ekonomiku, palielinātu legālo apgrozījumu šajā tirgus sektorā un veicinātu augļu un dārzeņu lietošanas uzturā izaugsmi.

Grozījumi ir daļa no 2021. gada valsts budžeta projekta pavadošo likumprojektu paketes.

Šī gada septembrī bija ziņots, ka Ministru kabinets vienojās par atvieglotā nodokļu piemērošanas režīma Latvijai raksturīgiem dārzeņiem un augļiem vēl uz 3 gadiem, līdz 2023. gada beigām – tiem tiks piemērota pazemināta PVN likme 5% apmērā.

Nodokļa likmi vietējiem augļiem un dārzeņiem samazināja pirms 3 gadiem, lai palīdzētu vietējo zemnieku saimniecību attīstībai un samazinātu ēnu ekonomiku. Zemkopības ministrijas pārstāvis Jānis Eglītis pastāstīja, ka pa šo laiku nozares uzņēmumi nodokļos samaksāja par 15 miljoniem eiro vairāk.

Ziņu lente
0