Veikali izņēm no pārdošanas cilvēku tirdzniecībā aizdomās turētās kompānijas produkciju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušās nedēļas beigās parādījās informācija, ka policija aizturējusi trīs vīriešus, viens no kuriem ir konditorejas fabrikas Adugs īpašnieks, sakarā ar aizdomām par cilvēku tirdzniecību.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Tirdzniecības tīkli Rimi un Maxima visās Baltijas valstīs atteicās iepirkt Latvijas konditorejas kompānijas Adugs produkciju, kura pagājušās nedēļas beigās tika iesaistīta skandālā, kas saistīts ar cilvēku tirdzniecību un naudas atmazgāšanu, raksta Err.ee.

Рабочие на стройке, архивное фото - Sputnik Latvija
Nemaksā nodokļus un nokļūst verdzībā: Latvijā strādā gandrīz 20 tūkstoši nelegāļu

Iepriekš ziņots, ka tiesībsargi 10. novembrī veica kratīšanas un aizturēšanas 22 objektos Jaunjelgavas novadā, Līvānos, Aizkrauklē, Daugavpilī un Ķekavā. Policisti aizturēja trīs vīriešus, viens no kuriem ir konditorejas Adugs īpašnieks. Kopā ar viņu arestēja divus viņa līdzdalībniekus.

Aizturētos tur aizdomās par cilvēku tirdzniecību, naudas atmazgāšanu, kā arī miesas bojājumu nodarīšanu.

Saskaņā ar izmeklēšanas datiem, vienā no Latgales konditorejas uzņēmumiem tika ekspluatēts trešās valsts pilsoņu darbs. Darba devējs atņēma darbiniekiem dokumentus un neizmaksāja algu pilnā apmērā, draudot izraidīt migrantus no Latvijas. Nepietika jau ar to, ka cilvēkus šādā veidā iedzina parādos, pret viņiem pielietoja arī fizisku ietekmēšanu.

Trīs aizturēto vīriešu lietā, kuri dzimuši 1955., 1974. un 1986. gadā, uzsākts kriminālprocess.

Ziņu lente
0