Francijā ūdelēm tika atklāts koronavīruss

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīruss tika atklāts uzņēmumā Ēras un Luāras departamentā valsts ziemeļos – tur nācies iznīcināt tūkstoti dzīvnieku.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Francija pārbaudīja četras ūdeļu audzēšanas fermas. Vienā no tām tika atklāts koronavīruss, paziņoja valsts Lauksaimniecības ministrija, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Iepriekš vairākās valstīs informēja par mutējušā "ūdeļu varianta" koronavīrusa atklāšanu, ar kuru inficējās arī cilvēki. Šādas mutācijas bīstamība var sagraut visas pūles, kas tika pieliktas vakcīnu izveidošanai. Turklāt "atjaunotais" Covid-19 izraisa vāju antivielu izstrādi.

Francijā pēc paziņojumiem par koronavīrusu ūdeļu fermās arī veica pārbaudi. Vīruss tika atklāts uzņēmumā Ēras un Luāras departamentā valsts ziemeļos – tur nācies iznīcināt tūkstoti dzīvnieku.

Надпись на маске За благосостояние - Sputnik Latvija
Sejas maskas un nekādu ūdeļu: valdība pieņēmusi jaunus ierobežojumus

"Esošajā posmā analīze ļāvusi atklāt, ka vīruss izplatījās fermā Ērā un Luārā. Kolīdz par šiem rezultātiem kļuva zināms, attiecīgās ministrijas nekavējoties lika iznīcināt 1000 dzīvnieku, kuri joprojām bija saimniecībā, kā arī iznīcināt produkciju, kas tika saražota no šiem dzīvniekiem, lai pasargātu cilvēku veselību no Covid-19," vēsta ministrija.

Jau noteikti ir zināms, ka vienā no četrām fermām koronavīruss nav atklāts, par abām pārējām rezultāti būs zināmi nedēļas laikā. Ja arī tur atradīs "ūdeļu koronavīrusu", tad dzīvniekus arī gaida nāve.

Iepriekš PVO paziņoja, ka vīruss SARS-CoV-2 tika atklāts ūdelēm sešās valstīs: Dānijā, Nīderlandē, Spānijā, Zviedrijā, Itālijā un ASV. Mutējošā vīrusa dēļ Dānijas varasiestādes pieņēma lēmumu iznīcināt visas ūdeles valstī (vairāk nekā 15 miljonus dzīvnieku). Pēc nedēļas Dānijas varasiestādes atvainojās par savu lēmumu, nodēvējot to par kļūdu. Visas inficētās ūdeles Dānijā pakāpeniski iznīcina. Dānijas Veterinārijas un pārtikas produktu pārvalde turpina kontrolēt situāciju 284 fermās. Tiek ziņots, ka 25 no tām jau ir kļuvušas par koronavīrusa perēkli.

Ziņu lente
0