Dāņu sinoptiķi pastāstīja par gaidāmo ziemu Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovПервый снег в Риге. Прохожие
Первый снег в Риге. Прохожие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušā ziema Latvijā kļuva par vissiltāko meteoroloģisko novērojumu vēsturē; vai gaidāmā ziema pārspēs pērnā gada rekordus.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Dānijas Meteoroloģijas institūta speciālisti sastādīja prognozi tuvākajiem trim mēnešiem Ziemeļeiropai. Viņuprāt, ziema šajā reģionā īpaši neatšķirsies no pagājušās ziemas. Pārsvarā būs pelēcīgi un silti, raksta Press.lv.

Dānijas sinoptiķi uzskata, ka laika apstākļus Eiropas ziemeļos lielākoties noteikts ūdens temperatūra okeānos, un šobrīd ūdens Atlantijas okeānā un Klusā okeāna ziemeļdaļā ir siltāks par normu.

Пляж - Sputnik Latvija
Siltuma rekordi! Rietumeiropa un Krievija ietekmēs laika apstākļus Latvijā

2020. gada pēdējā mēnesī laika apstākļi būs lielākoties lietaini, saulainu dienu praktiski nebūs. Atmosfēras spiediens decembrī būs zems, Baltijas jūras rajonā arvien biežāk viesosies atmosfēras frontes ar nokrišņiem.

Lietaini un silti laikapstākļi gaidāmi arī janvārī un februārī. Eiropas ziemeļos mīsies atlantiskie cikloni, kuri izraisīs vētras. Brīžiem, līdz ar anticiklonu ienākšanu, iestāsies sniega periodi, taču pārsvarā ir gaidāms lietus.

Kopumā gaidāmā ziema būs mitrāka un siltāka par normu, temperatūras anomālijas ir iespējamas janvārī.

2019. gada ziema Latvijā kļuva par rekordsiltu. Tika ziņots, ka vidējā gaisa temperatūra toreiz sastādīja +2,7 grādus.

Ziņu lente
0