Lai stāda: tūrisma tirgu Latvijā ierosināja pārorientēt uz latviešiem

© Foto : pixabay / Motorjan11Сахарная свекла на грядках
Сахарная свекла на грядках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tūrisma kompānijām nevajadzētu domāt tikai par ārzemju ciemiņiem un parūpēties par vietējo tūristu izklaidēm, uzskata eksperts.

RĪGA, 19. novembris — Sputnik. Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" vadītāja Asnāte Ziemele intervijā radio Baltkom pauda viedokli par to, kā tagad vajadzētu izskatīties tūrismam Latvijā.

Pēc Ziemeles domām, tūrisma kompānijām Latvijā vajadzētu vairāk padomāt par iekšējo tūrismu un izdomāt programmas vietējo ciemiņu izklaidei – ierastās tūrisma programmas vietējos iedzīvotājus neieinteresēs, jo iedzīvotāji ir labi informēti par Latvijas vēsturi un kultūru, viņa konstatēja.

Вид Риги. Ратушная площадь - Sputnik Latvija
Eksperts: lietuvieši un igauņi nesteidz braukt uz Latviju

Lauku tūrisma asociācijas vadītāja atzīmēja, ka iedzīvotājus vajadzētu izklaidēt ar kaut ko jaunu. Varētu piedāvāt vietējiem tūristiem nogaršot kādu agrāk neredzētu ēdienu vai apgūt iemaņas, piemēram, iemācīt kaut ko iestādīt dārzā.

Ziemele uzsvēra, ka nav viegli strādāt arī uz ārējo tirgu. Tomēr izklaides ir jāmaina, uzmanība jāpievērš iekšējam tirgum.

Atgādinasim, ka iepriekš, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras organizētajā seminārā "Jauns normālais tūrismā" biznesa augstskolas "Turība" docents, uzņēmējs Ēriks Lingebērziņš paziņoja, ka aizvadītā vasara iekšējam tūrismam Latvijā bijusi ļoti sekmīga.

2020. gada augustā tūristu izmitināšanas vietas Latvijā uzņēma 143,7 tūkstošus valsts iedzīvotāju – par 15,3% vairāk nekā 2019. gada augustā.

2020. gada maijā Rīgas tūrisma attīstības biroja vadītājs un Latvijas Restorānu biedrības vadītājs Jānis Jenzis informēja, ka tūrisma sfērā Latvijā sākušās nopietnas problēmas.

Viņš atzīmēja, ka nozari var glābt tikai nestandarta pieeja un oriģinālas idejas.

Ziņu lente
0