Polija apsūdz Krieviju centienos sabojāt tās reputāciju

© Foto : Lukas PlewniaПольский флаг
Польский флаг  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Koordinētus informācijas uzbrukumus" pret Varšavu īsteno arī Ķīna un Vācija, uzskata Polijas specdienestu ministra-koordinatora preses sekretārs Staņislavs Žarins.

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Krievija cenšas uzbrukt Polijai informācijas telpā, lai sabojātu tās reputāciju, paziņoja Polijas specdienestu ministra-koordinatora preses sekretārs Staņislavs Žarins. Par to vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Polijas medijiem.

Žarins uzskata, ka Maskava it kā vēlas iztēlot Poliju kā valsti, kura pastāvīgi rada problēmas Eiropā.

"Vislielākais drauds Polijai ir Krievijas darbības, kas balstās uz meliem, manipulācijām ar Polijas, NATO, Rietumu tēlu," sacīja viņš.

Žarins paziņoja, ka Polija ir viena no svarīgākajām Austrumeiropas valstīm. Pēc viņa sacītā, ar savām darbībām KF cenšas "nostiprināt enerģētisku un politisku kundzību" šajā reģionā.

Turklāt, pēc preses sekretāra teiktā, "koordinētus informācijas uzbrukumus" pret Varšavu īsteno arī Ķīna un Vācija.

Флаг Польши - Sputnik Latvija
Polija melo pati sev: vēsturnieks par aizvainojumu pret Krieviju un pārākumu pār Baltiju

Polija ir viena no Eiropas Savienības valstīm, kura rosina visagresīvāko retoriku attiecībā pret Krieviju. Varšava kopā ar Baltijas valstīm pastāvīgi paziņo par iespējamiem "Krievijas draudiem" un tiecas izvietot savā teritorijā pēc iespējas vairāk Amerikas karavīru un ieroču.

Krievijas varasiestādes vairākkārt paziņojušas, ka visi rietumu politiķu paziņojumi par it kā agresīviem KF nodomiem vienkārši piesedz NATO plānus pēc iespējas tuvāk pieiet klāt un pastiprināties pie Krievijas robežām.

Oktobra beigās Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atzīmēja, ka Krievijas un Polijas attiecības atrodas "visnotaļ bēdīgā stāvoklī". Pēc viņa sacītā, veidot tās uz savstarpējas cieņas pamata pagaidām neizdodas Varšavas negatavības dēļ.

Ziņu lente
0