Latvijas prezidentam pacels algu? Levits varētu saņemt vairāk nekā 7500 eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Латвии Эгилс Левитс на Братском кладбище в Риге в День Лачплесиса
Президент Латвии Эгилс Левитс на Братском кладбище в Риге в День Лачплесиса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Saeima apstiprinās Budžeta un finanšu komisijas lēmumu, prezidenta Egila Levita alga pieaugs virs iepriekš viņam noteiktajiem 5960 eiro mēnesī.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Sākumā 2021. gada valsts budžeta likumprojekts paredzēja, ka izdevumi prezidenta algai nepārsniegs 5960 eiro mēnesī, savukārt ikmēneša reprezentatīvie izdevumi nepārsniegs 1192 eiro, taču Saeimas Budžeta un finanšu komisija piektdien, 13. novembrī, pārskatīja šo jautājumu, vēsta Mixnews.lv.

Sēdes laikā Saeimas Budžeta un finanšu komisija atbalstīja Latvijas Valsts kancelejas finansējuma palielināšanu 2021. gadā. Komisijas locekļi nolēma, ka Latvijas prezidenta alga var pieaugt līdz 6260 eiro, savukārt reprezentatīvie izdevumi – līdz 1252 eiro.

Рижская дума - Sputnik Latvija
Politika
Toties ir autostāvvietas caurlaide: Twitter pasmējās par Rīgas izpilddirektora algu

Lēmumu par prezidenta algas un reprezentatīvo izdevumu palielināšanu atbalstīja komisijas locekļu vairākums. Taču šis lēmums nav galīgais. Tagad tas ir jāatbalsta Saeimai.

Nebija priecīga par prezidenta ienākumu celšanu bijusī Latvijas ekonomikas ministre, Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola.

Viņa paziņoja, ka tas fakts, ka prezidents krīzes laikā vēlas pacelt sev algu, ir drosmes, solidaritātes un empātijas trūkuma rādītājs.

Iepriekš ziņots, ka Latvijā gatavojas vērienīga valsts pārvaldes darbinieku atalgojuma reforma, kuras rezultātā pieaugs arī vairāku augstāko amatpersonu algas, piemēram, prezidenta un premjera alga.

Galvenais reformā ir jaunā minimālo, vidējo – ieteicamo un maksimālo algu skala, kas līdz 80% ir pietuvināta attiecīgās amatu grupas algām darba tirgū. Skala tiks ieviesta no 2022. gada.

Ziņu lente
0