Politika

Latvijas aizsardzības ministrs "padežurēs" VARAM vadītāja vietā: Pūcem meklē aizvietotāju

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр обороны Латвии Артис Пабрикс
Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra uzvārdu, kuram ir jānāk skandalozā aizgājušā Jura Pūces vietā, pagaidām nesauc, taču apvienība "Attīstībai/Par!" liek noprast, ka notiek aktīva meklēšana.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Apvienības "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts pastāstīja, kad varētu sagaidīt jaunu iecelšanu Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā, vēsta Mixnews.lv.

Министр среды и регионального развития Латвии Юрис Пуце - Sputnik Latvija
Politika
Juris Pūce atkāpjas no ministra amata

Iepriekš vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs pieņēma lēmumu demisionēt, pilnībā atzīstot savu vainu skandālā ar Rīgas domes caurlaidi un paužot par to nožēlu.

Pagaidām Pūces vietā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumus izpilda Latvijas Aizsardzības ministrijas vadītājs Artis Pabriks – viņš ir iecelts par pagaidu vietas izpildītāju. Taču tik smagu nastu Pabrikam nenāksies ilgi nest uz saviem pleciem. Iespējams, cilvēka uzvārdu, kuram būs jākļūst par jauno VARAM vadītāju, nosauks jau nākamās nedēļas pirmajā pusē.

Vērts atzīmēt, ka Pavļuts nepiemirsa nosodīt Pūces rīcību visas apvienības "Attīstībai/Par!" vārdā.

Viņš paziņoja, ka "Attīstībai/Par!" never pieļaut šādu uzvedību un ar savu reakciju uz ministra rīcību demonstrē, ka ir spējīga īstenot "citādu politiku"..

Interesanti, ka Pūce priekšlaicīgi aiziet no amata jau ne pirmo reizi. 2013. gadā, pēc traģēdijas Zolitūdē, viņš pameta Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatu.

Рижская дума - Sputnik Latvija
Politika
Toties ir autostāvvietas caurlaide: Twitter pasmējās par Rīgas izpilddirektora algu

Toreiz noskaidrojās, ka sabiedriskā organizācija, kuru vadīja viņa sieva Zaiga Pūce, saņēma ziedojumus no būvniecības kompānijas "Re&Re". Ņemot vērā to, ka šos būvuzņēmums bija saistīts ar traģēdiju tirdzniecības centrā, valsts sekretārs atkāpās no amata un pat palūdza KNAB izvērtēt, vai ziedojumu saņemšana no sievas puses nav interešu konflikts no viņa puses.

KNAB noskaidroja, ka nav, savukārt Pūce sāka savu ceļu politiskajā olimpā – caur Rīgas domi – uz Saeimu – un tālāk uz ministra amatu, kuru viņš beigās arī pameta.

Ziņu lente
0