Arodbiedrības rosina mainīt Covid-19 atbalsta sniegšanas kārtību

© Sputnik / Sergey MelkonovМитинг протеста у здания кабинета министров Латвии против решения правительства ограничить групповые тренировки в закрытых помещениях
Митинг протеста у здания кабинета министров Латвии против решения правительства ограничить групповые тренировки в закрытых помещениях - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvā un Igaunijā koronavīrusa krīzes mīkstināšanas ietvaros darbinieki un mājsaimniecības saņēma vairāk līdzekļu, nekā Latvijā, atzīmēja Brīvo arodbiedrību savienības vadītājs.

RĪGA, 10. novembris – Sputnik. No pirmdienas, 9. novembra, Latvijā atkal ir ieviests ārkārtējās situācijas režīms sakarā ar strauju Covid-19 saslimstības pieaugumu. Vērtējot ieviestos pasākumus, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns atzina, ka tajos ir redzama valdības vēlme mīkstināt triecienu ekonomikai, taču derētu tomēr vairāk līdzekļu novirzīt mājsaimniecību un darbinieku atbalstam. Par to Baldzēns pastāstīja intervijā Latvijas Radio.

"Vajag pārskatīt atbalstu, lai tas vairāk aiziet līdz cilvēkiem un mājsaimniecībā, ne tikai uzņēmumiem. Mēs, protams, atbalstām to, ka uzņēmumiem vajag palīdzību. Bet, kā redzam, tieši šajā jautājumā Igaunija un Lietuva mums skrien pa priekšu – gandrīz trīs reizes lielāks palīdzības apjoms aizgājis tieši mājsaimniecībām un darbiniekiem nekā Latvijā," pastāstīja Baldzēns.

День знаний в Рижской средней школе №88. Первый класс - Sputnik Latvija
Piecdesmit eiro nelīdzēs: pedagogi zaudē spēkus un pamet darbu

Viņš uzskata, ka dīkstāves pabalsti ir jāizmaksā arī daļējas nodarbinātības gadījumā, lai cilvēki varētu strādāt vismaz nepilnu darbadienu.

"Dažreiz nedaudz kļūdīties ir labāk, nekā piebremzēt par daudz ekonomisko apriti," piebilda Baldzēns.

Tāpat arodbiedrības cer uz veiksmīgāku sociālo dialogu ar ministrijām, sevišķi veselības aprūpes un izglītības jomā.

Šī gada otrajā ceturksnī, kad Latvijā bija spēkā ārkārtējās situācijas režīms koronavīrusa dēļ, valsts IKP samazinājās par 8,6% - vairāk, nekā citās Baltijas valstīs. Latvijas Banka saista to ar nepietiekamu atbalstu mājsaimniecībām.

Ziņu lente
0