Globālais deficīts: šāds datoru pieprasījums Latvija nav bijis 10 gadus

© Pixabay / picjumbo_comРабота за компьютером
Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pandēmijas apstākļi diktē savus noteikumus: tā, gandrīz visi šogad uzzināja, kā tas ir – strādāt, mācīties, tikties ar draugiem ar klēpjdatoru, telefonu un datoru palīdzību.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Pandēmijas periodā, kad lielākā daļa planētas iedzīvotāju bija spiesta palikt mājās, strādāt, mācīties un komunicēt nācās ar tehnisko līdzekļu palīdzību – telefoni, klēpjdatori un datori. Šāda tendence palielinājusi tehnikas pieprasījumu, kas savukārt izraisīja globālu šo ierīču deficītu, raksta Press.lv ar atsauci uz datortehnikas vairumtirdzniecības kompānijas Capital valdes locekli Ivaru Šulcu.

Šulcs pastāstīja, ka vasaras periodā datoru pieprasījums ievērojami pieauga, ja salīdzina ar analoģisku periodu 2019. gadā. Šobrīd tirgū vērojams otrais pieprasījuma vilnis, ko izraisa jaunu ierobežojumu ieviešana. Izņemot privātos klientus, tehnikas iepirkumus sākušas veikt arī valsts struktūras un pašvaldības, kuras iepērk klēpjdatorus mācību iestādēm.

Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Nosauktas profesijas ar gaidāmu algu pieaugumu pēc pandēmijas

"Kā piemēru varu minēt Izglītības un zinātnes ministrijas vairāk nekā 6000 portatīvo datoru iegādi. Tik apjomīgas datoru iegādes Latvijā nebija bijušas tieši 10 gadus," sacīja Šulcs.

Globālais klēpjdatoru deficīts ir novedis pie tā, ka ASV šobrīd nepietiek aptuveni 5 miljoni tehnikas vienību. Daudzām iestādēm nākas iepirkt stacionāros datorus klēpjdatoru vietā, lai kaut kā izietu no šīs situācijas, atzīmēja Šulcs.

Pasaules lielākās kompānijas netiek galā ar šo nenormālo pasūtījumu vilni, ar kuru tām nākas saskarties. Ja agrāk piegādes aizņēma aptuveni mēnesi, tad tagad gaidīšanas laiks ir ievilcies līdz astoņām un vairāk nedēļām.

Ziņu lente
0