Nosaukti vienkārši veidi, kā ātrāk aizmigt

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī procesa normalizācijai speciālists iesaka izstrādāt ieradumu celties ne vēlāk par plkst. 7:00 un agrāk likties gulēt.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Straujš dzīves ritms un paaugstināts stresa līmenis rada miega režīma traucējumu un noved pie nelabām sekām cilvēka organismā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Pekinas slimnīcas Klīniskās psiholoģijas nodaļas galvenā ārsta vietnieka Ši Hueja vietnieka interviju izdevumam Huanqiu Shibao.

Šī procesa normalizācijai speciālists iesaka izstrādāt ieradumu celties ne vēlāk par plkst. 7:00 un agrāk likties gulēt.

"Ja jūs stingri pieturēsieties pie šī režīma kādu laiku, tad jūs spēsiet izveidot veselīgu darba un atpūtas dienas kārtību," pateica viņš.

Turklāt pēdējā stundā pirms aizmigšanas ir jāatsakās no mobilo telefonu lietošanas. Ekrāna gaisma apgrūtina melatonīna – miega hormona – sintēzi, tādējādi, apmānot organismu, paskaidroja Ši Huejs.

Ātru iemigšanu veicina arī atteikšanās no stipras tējas, kafijas un citiem stimulējošiem dzērieniem.

Pēc ārsta sacītā, labākā nodarbe pirms došanās pie miera ir karsta vanna, grāmatu lasīšana un diafragmas elpošanas vingrinājumi.

Ziņu lente
0