Latvijas valdība ir gatava piešķirt 49 miljonus eiro valsts atbalstam

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр финансов Янис Рейрс несет портфель с проектом бюджета на 2021 год
Министр финансов Янис Рейрс несет портфель с проектом бюджета на 2021 год - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts kasē pietiek līdzekļu, lai novirzītu daļu valsts atbalsta sniegšanai ārkārtējās situācijas rezultātā cietušajām nozarēm, uzskata finanšu ministrs Jānis Reirs.

RĪGA, 8. novembris – Sputnik. Finanšu ministrs Jānis Reirs pēc valdības sēdes piektdien, 6. novembrī, paziņoja, ka ārkārtējās situācijas laikā Latvijā valsts palīdzība varētu sastādīt aptuveni 49 miljonus eiro, kuri tiks paņemti no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", raksta jauns.lv.

Nepieciešamības gadījumā Valsts kasē atradīsies pietiekams daudzums līdzekļu, lai novirzītu tos atbalsta programmām, uzskata Reirs.

Dotajā brīdī precīzi nav zināms, kāds būs valsts atbalsts kompānijām, taču līdz 10. novembrim valdība centīsies atrisināt jautājumu ar tiem sektoriem, kuriem visvairāk nepieciešams valsts atbalsts, kurus ārkārtējās situācijas režīms ietekmēs vairāk, nekā pārējos, uzsvēra finanšu ministrs. Atbalsts šādām kompānijām tiks īstenots puslīdz tieša finansējuma veidā.

Здание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Latvijā komunisti ir pie varas? Sadusmotie iedzīvotāji nolamāja kārtējo nodokļu reformu

Tiek veidoti dažādi scenāriji, tiek izskatīts naudas atbalsta variants kompānijām, kuru nebūs jāatgriež, kā arī komunālo pakalpojumu izdevumu segšana ziemas periodā.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka valdība pieņēmusi lēmumu ieviests Latvijā ārkārtējās situācijas režīmu no pirmdienas, 9. novembra. Provizoriski, ārkārtējās situācijas režīms ilgs līdz 6. decembrim.

Lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu tika pieņemts savstarpējā valdības un Krīzes vadības padomes sēdē un kļuva par ilgstošas apspriešanas rezultātu.

Saskaņā ar likumu, ārkārtējās situācijas režīms var tikt izsludināts uz laiku līdz 3 mēnešiem, un pēc tam pagarināts, ja pastāv šāda nepieciešamība.

Ziņu lente
0