Mediķu arodbiedrības priekšsēdētājs izteicās par ārkārtējā režīma ieviešanu

© Foto : Юлия ГрантПредседатель Латвийского профсоюза работников здравоохранения и социального ухода Валдис Керис
Председатель Латвийского профсоюза работников здравоохранения и социального ухода Валдис Керис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr Latvijas valdība lemj, vai vajadzētu ieviest ārkārtējās situācijas režīmu, speciālisti pūlas ierosināt citus pasākumus epidēmijas ierobežošanai, kas nenovedīs valsti līdz pilnīgai izolācijai.

RĪGA, 4. novembris — Sputnik. Mediķu arodbiedrības priekšsēdētājs Valdis Keris negatīvi novērtēja ārkārtējās situācijas ieviešanu valstī, tomēr aicināja pastiprināt kontroli uz robežām, raksta Press.lv.

Keris uzsvēra, ka šajā laikā ir ārkārtīgi svarīgi veikt īpašus pasākumus, lai apturētu Covid-19 gadījumu augošo skaitu, kas tikai nesen sācis stabilizēties. Cita starpā viņš ieteica ieviest centralizētu karantīnu vismaz sešu dienu laikā, kā arī obligātu Covid-19 testu. Kad risks ievest vīrusu valstī būs minimizēts, var nodarboties ar slimības gadījumu "izķeršanu" valstī, uzskata mediķu arodbiedrības priekšsēdētājs.

Илзе Винькеле - Sputnik Latvija
Latvija vairs nav izņēmums: Viņķele ziņo par ārkārtējās situācijas izsludināšanas iespēju

Keris konstatēja: ja slimības jauno gadījumu skaits valstī joprojām sasniegs 200-250 gadījumus dienā, iespējams runāt par otrā viļņa plato sasniegšanu, un tā būtu laba ziņa.

Iepriekš partijas "Saskaņa" pārstāvji pieprasīja no valdības ārkārtējās situācijas režīma izsludināšanu valstī, ņemot vērā Covid-19 straujo izplatību. Politiķi norādīja, ka, ņemot vērā neseno satraucošo situāciju koronavīrusa izplatības kontekstā, partija uzskata par nepieciešamu ārkārtējās situācijas ieviešanu valstī.

Atgādināsim, ka vakar Latvijā reģistrēts 171 Covid-19 gadījums, veikti 5235 testi. Miruši divi cilvēki ar apstiprinātu koronavīrusa infekcijas diagnozi. Viens no viņiem piederēja pie 70-75 gadu, otrs – pie 80-85 gadu vecuma grupas.

Kopš pandēmijas sākuma valstī reģistrēti 6439 Covid-19 gadījumi, 1444 cilvēki izveseļojušies.

Ziņu lente
0