Latvija iepirks papildu maskas un cimdus par pusmiljonu eiro

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasЗапуск производства тканевых масок
Запуск производства тканевых масок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdība uzdevusi iepirkt 250 tūkstošus vienreizējās lietošanas masku un vairāk nekā 598 tūkstošus pāru cimdu valsts materiālajām rezervēm.

RĪGA, 3. novembris — Sputnik. Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs iepirks  250 tūkstošus vienreizējās lietošanas sejas masku un 598 025 pārus cimdu par kopsummu aptuveni 500 tūkstošu eiro apmērā – šādu lūgumu izteikusi valdība aizvadītajā nedēļā, raksta Jauns.lv.

Visām maskām ir jāatbilst AFNOR standartam, bet summa, kas tiks iztērēta to iegādēm, koriģēta pārrunu procesā ar uzņēmējiem. Nauda masku un cimdu iepirkumam tiks piešķirta no valsts budžeta neparedzētiem gadījumiem.

Больничная палата - Sputnik Latvija
Sirmgalvjus un "hroniskos" Latvijā neglābs. Likumīgi

Iepriekš Sputnik Latvija jau vēstīja, ka Rīgas skolās un sociālajos centros izveidotas masku rezerves, ko iespējams saņemt bez maksas un nēsāt transportā. Rīgas domes Labklājības departamenta aizbildībā esošie var vērsties departamentā pa bezmaksas tālruni 80005055 vai Rīgas domes klientu centrā (tel. 80000800) un apjautāties, kā saņemt bezmaksas individuālās aizsardzības līdzekļus.

Ņemot vērā Covid-19 izplatības pieaugumu no 7. oktobra sabiedriskajā transportā atkal jānēsā maskas, kas piesedz muti un degunu. No 14. oktobra obligāta masku nēsāšana ieviesta tirdzniecības punktos, kultūras un reliģiskajās iestādēs, stacijās, pasta nodaļās un citās cilvēku pulcēšanās vietās.

Ziņu lente
0