Mitrofanovs: Nacionālais bloks organizē lāpu gājienu, lai pārspļautu 9. maiju

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovСопредседатель РСЛ Мирослав Митрофанов (в центре) возле памятника Свободы в Риге 16 марта 2020 года
Сопредседатель РСЛ Мирослав Митрофанов (в центре) возле памятника Свободы в Риге 16 марта 2020 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviešu nacionālisti pūlas pierādīt, ka 18. novembrī viņiem būs vismaz tikpat daudz piekritēju, kā krieviem, kuri organizē Uzvaras dienas svētkus.

RĪGA, 17. oktobris – Sputnik. Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars aicinājis iedzīvotājus piedalīties lāpu gājienā 18. novembrī. Sakarā ar Covid-19 izplatību varasiestādes atcēla svētku gājienu Lāčplēša dienā, 11. novembrī un tradicionālās militārās parādes 11. un 18. novembrī.

Nacionālisti organizē lāpu gājienu 18. novembrī, lai pārspļāutu 9. Maiju, sarunā ar Sputnik Latvija paziņoja Rīgas domes deputāts no partijas "Latvijas Krievu savienība", LKS līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs.

Участники факельного шествия в честь Дня независимости Латвии - Sputnik Latvija
Lāpu gājiens notiks, neraugoties uz aizliegumu? Nacionālisti sadumpojās pret Covid-19

"Neskatoties uz sarežģīto epidemioloģisko situāciju, 9. Maija svētki Rīgā šogad notika. Ļoti daudzi ieradās Uzvaras parkā. Daudzi nacionālistu piekritēji izteica pretenzijas par to, ka martā viņiem nebija iespēju svinēt leģionāra dienu, jo visi pasākumi bija tcelti. Tagad tiek organizēts lapu gājiens, lai pārspļautu 9. Maiju," paziņoja Mitrofanovs.

Politiķis atzīmēja, ka gājiens nevarētu būtiski ietekmēt epidemioloģisko situāciju – tas notiks uz ielas, zem atklātas debess inficēšanās risks ir mazāks.

"Pastāvīgie centieni piejaukt ideoloģiju katram pasākumam, vienalga, vai tas būtu vēsturisks datums vai pandēmija, - tas ir latviešu nacionālistu firmas stils. Šajā gadījumā viņi mēģina pierādīt, ka 18. novembrī sekotāju un piekritēju viņiem nebūs mazāk kā krieviem, kuri rīko 9. Maiju," uzsvēra LKS līdzpriekšsēdētājs.

Tomēr, pēc viņa domām, latviešu nacionālisti neko nespēj izdomāt paši – skatās, ko dara krievi, mēģina atkārtot savā manierē.

"Aptuveni pirms 15 gadiem Krievijā parādījās Georga lentīte. Sākumā viņi ar šausmām skatījās, cik daudzi to valkā 9. Maijā. Pēc pieciem vai sešiem gadiem parādījās tāda pati lentīte, tikai Latvijas karoga krāsās, ko nacionālisti sāka spraust pie apģērba 18. novembrī – neatkarības dienā," atzīmēja Mitrofanovs.

11. novembrī, Lāčplēša dienā Latvijā piemin brīvības cīņās un kara konfliktos kritušos karavīrus un valsts aizstāvjus. Neatkarības proklamācijas diena, 18. novembris, tiek uzskatīta par Latvijas valsts galvenajiem svētkiem.

Митрофанов: факельное шествие назначают, чтобы переплюнуть 9 Мая
Ziņu lente
0