"Aizej pa labam, citādi padzīs": Gobzems aicina Viņķeli atkāpties no ministres amata

© Sergey MelkonovМитинг на Эспланаде, организованный депутатом Сейма Алдисом Гобземсом
Митинг на Эспланаде, организованный депутатом Сейма Алдисом Гобземсом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Saeimas deputāts Aldis Gobzems publicēja provokatīvu fotogrāfiju no veikala un aicināja Latvijas Veselības ministrija vadītāju Ilzi Viņķeli atkāpties no amata labprātīgi, citādi "būs ar sliktu".

RĪGA, 15. oktobris – Sputnik. Savā Facebook lapā Saeimas deputāts Aldis Gobzems publicēja savu foto, kurā viņš parādās bez maskas. Aiz Gobzema stāv augļu plaukti.

"Veikalā. Bez maskas!" izaicinoši paziņo Gobzems, skaidrojot, ka viņš nav suns, lai valkātu uzpurni, un ka neviens no veikala viņu prom nedzen.

No šīs provokācijas deputāts pāriet pie nākamās, nopietnākas. Viņš aicina Latvijas veselības ministri Ilzi Viņķeli atkāpties no amata, ar zināmu spiedienu.

"Ilze Viņķele atkāpies pati! Ar labu! Jo citādi būs ar sliktu - tiksi padzīta, F Ilze! Un drīz! Mēs celsimies! Un šoreiz mūsu būs daudzreiz vairāk! Daudz, daudz vairāk!" brīdina Gobzems.

Atgādināsim, ka no 7. oktobra sakarā ar Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu Latvijas sabiedriskajā transportā tika ieviests sejas masku režīms, kurām ir jāaizsedz mute un deguns. No 14. oktobra obligāta sejas masku valkāšana tiek noteikta tirdzniecības vietās, kultūras un reliģijas iestādēs, stacijās, pasta nodaļās un citās cilvēku pulcēšanās vietās.

Gobzems uzdrīkstējās

Aizritējušajās brīvdienās Gobzems riskēja ar savu deputāta vietu Saeimā. Viņš aicināja visus ar Latvijas varu neapmierinātos iziet ielās un apsolīja, ka, ja Esplanādē, pie Raiņa pieminekļa Rīgā atnāks mazāk par 100 cilvēkiem, viņš aizies no politikas.

Tāpat Gobzems solīja, ka, ja sapulcēsies 1000 cilvēki, viņš turpinās darbu, kurš tiks virzīts uz sabiedrības atmodināšanu. Desmit tūkstošus dalībnieku politiķis nosauca par tiešu norādi uz iespējamajām pārmaiņām, kuras var notikt tuvākajā laikā.

Rezultātā Esplanādē atnāca acīmredzami vairāk nekā 100 cilvēku. Tātad, no politikas viņš neaiziet. Turklāt deputāts bija acīmredzami iedvesmots un paziņoja par partijas dibināšanu.

Ziņu lente
0