Kā atbrīvotajā Rīgā sagaidīja padomju karavīrus

© Владимир Гребнев / Pāriet pie mediju bankasРига, освобожденная от немецко-фашистских захватчиков, октябрь 1944 года
Рига, освобожденная от немецко-фашистских захватчиков, октябрь 1944 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms 76 gadiem 13. oktobrī padomju karaspēki atbrīvoja Rīgu no vācu fašistu iekarotājiem; kā atbrīvotājus sagaidīja vietējie iedzīvotāji.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Par godu Rīgas atbrīvošanas no vācu fašistu iekarotājiem 76. gadadienai Krievijas vēstniecība Latvijā publicēja Facebook 1944. gada oktobra arhīva fotogrāfiju, kurā iemūžināti Sarkanās armijas karavīri atbrīvotās Latvijas galvaspilsētas ielās.

"Iedzīvotāji sagaida viņus ar ziediem un pateicību par atbrīvošanu no nacistu okupantiem!" uzsvēra Krievijas diplomāti un sveica veterānus un Latvijas iedzīvotājus šajā zīmīgajā dienā.

Vēstniecībā atgādināja, ka par drosmi, kas tika izrādīta kaujās par Rīgas atbrīvošanu, 26 karavīru vienībām un 56 otrās un trešās Baltijas frontes daļām tika piešķirti nosaukumi "Rīgas".

Iepriekš apsveikuma video pie Latvijas iedzīvotājiem vērsās Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs.

"Mēs nevienam neļausim nomelnot kara veterāna godīgo vārdu un neaizmirsīsim to šausmīgu cenu, kuru viņš samaksāja par savu Uzvaru," uzsvēra diplomāts.

© Youtube / Пресс-служба посольства России в ЛатвииПоздравление Евгения Лукьянова с Днем освобождения Риги
Kā atbrīvotajā Rīgā sagaidīja padomju karavīrus - Sputnik Latvija
Поздравление Евгения Лукьянова с Днем освобождения Риги

Kā jau stāstīja Sputnik Latvija, Otrā pasaules kara kontekstā Latvijā pirmām kārtām atceras SS latviešu leģionārus, kas ir netaisnīgi attiecībā pret tiem daudzajiem Latvijas piederīgajiem un latviešiem, kuri cīnījās pret nacistiem visa kara garumā, savukārt daži par pirms tā formālā sākuma. Plašāk par Lielā Tēvijas kara varoņiem no Latvijas lasiet Sputnik speciālajā projektā.

Ziņu lente
0