Valdība apstiprināja Ruku Valsts policijas priekšnieka amatā

© © Photo: Valsts policijaГосударственная полиция Латвии
Государственная полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc pusgadu ilgas gaidīšanas Latvijas valdība pieņēma lēmumu par Valsts policijas jaunā priekšnieka kandidatūru.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Valdība apstiprinājusi Valsts policijas priekšnieka amatā Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieku Armands Ruku, teikts iestādes oficiālajā mājaslapā. Saskaņā ar spēkā esošo likumu Latvijā, Valsts policijas vadītāju ieceļ iekšlietu ministrs uz 5 gadiem pēc tam, kad kandidatūru būs atbalstījis Ministru kabinets.

Kopš 2020. gada 10. februāra Valsts policija bijusi bez vadītāja, iepriekšējais priekšnieks Ints Ķuzis 2020. gada janvārī iesniedza atlūgumu un kopš tā brīža vieta bijusi vakanta.

Toreiz Ruks nebija viens no trim publiski vērtējamajiem kandidātiem, taču iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens nolēma izvirzīt tieši viņa kandidatūru.

Pēc Ģirģena sacītā, kuri iepriekš iesniedza pieteikumus dalībai konkursā – Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte un Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieka vietnieks Normunds Grūbis – ir profesionāļi savā jomā un kvalitatīvi izpilda savus dienesta pienākumus, taču, pēc ministra domām, Valsts policijas priekšniekam ir jābūt ne vien izpildītājam, bet arī līderim ar modernu skatījumu.

Ģirģens sagaida, ka Ruks modernizēs Valsts policiju, uzlabos personāla atlasi un samazinās iekšējos riskus, tai skaitā korupcijas risku, kā arī strādās pie tā, lai uzlabotu Valsts policijas darbinieku atalgošanu.

Premjerministrs Krišjānis Kariņš arī bija gandarīts ar piedāvāto kandidatūru.

Ziņu lente
0