Politika

Eirodeputāts: attiecībās ar Krieviju ES seko Polijai un Baltijas valstīm

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropa spēlējas ar uguni, ieviešot nepamatotas sankcijas pret Krieviju, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Ieviešot nepamatotas sankcijas pret Krieviju un provocējot to pārtraukt divpusējo dialogu, Eiropas Savienības "spēlējas ar uguni", paziņoja RIA Novosti eirodeputāts no Francijas Tjerī Marianī ("Identitāte un demokrātija").

Pirmdien tikšanās laikā Luksemburgā ES valstu ĀM vadītāji panāca politisko lēmumu par sankcijām pret Krieviju sakarā ar situāciju ar Alekseju Navaļniju. Tajā pašā laikā Savienības augstākais pārstāvis ārpolitikas un drošības politikas lietās Žuzeps Borels izteicās par atvērtu sakaru kanālu saglabāšanu ar Maskavu un sadarbības paplašināšanu nozarēs, kurās abām pusēm ir kopīgas intereses.

Otrdien KF ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs neizslēdza, ka Krievija varētu pārtraukt komunikāciju ar ES, ja rietumu lielvalstis nav gatavas uzturēt uz savstarpējas cieņas balstītu dialogu. Lavrovs uzsvēra, ka incidentā ar Navaļniju Brisele uzvedas nepienācīgi, un nosauca par "morāles pamācībām" paziņojumus, kuri izskanēja ES Padomes ārpolitikas sēdē.

Marianī uzskata, ka nepastāv nekādi Krievijas varasiestāžu pierādījumi incidentā ar Navaļniju.

"ES pieņem sankcijas, un tiek veidots jauns jēdziens starptautiskajās tiesībās: vainīguma prezumpcija. Tas ir pretrunā ar starptautiskajām tiesībām. Mēs redzam, ka tas ir tīri politisks lēmums," paziņoja eirodeputāts.

Pēc viņa sacītā, Krievija nevar nereaģēt uz kārtējo sankciju ieviešanu.

"Pienāk brīdis, kad valsts, kura saskaras ar nepamatotām sankcijām, vairs nevar atstāt to bez atbildes un turpināt uzturēt dialogu, it kā nekas nebūtu noticis. Tādēļ es uzskatu, ka Eiropas spēlējas ar uguni," norādīja eiroparlamentārietis.

Viņš uzsvēra, ka starptautiskajās attiecībās ir bīstami "pagriezt otru vaigu, ja pa vienu tev jau ir iesituši".

"Diemžēl dialoga pārtraukšana šajā situācijā ir loģiska. Kad jūsu partneris nepamatoti ievieš sankcijas, turklāt vairākas reizes, zūd iemesls turpināt kaut kādu dialogu," atzīmēja politiķis.

Pēc politiķa domām, Eiropa attiecībās ar KF seko Baltijas valstīm un Polijai.

"Tā ir bīstama spēle, kura beigās pagriezīsies pret mūsu pašu interesēm," nobeigumā sacīja Marianī.

Frakcija "Identitāte un demokrātija" ir ceturtā lielākā Eiropas Parlamentā, tajā sastāv 76 eirodeputāti, to skaitā partiju "Alternatīva Vācijai", "Nacionālā apvienība" (Francija) un EKRE (Igaunija) pārstāvji.

Ziņu lente
0