Ātrās palīdzības brigādes izsaukšana Latvijā atkal kļūst dārgāka

© Sputnik / Sergey MelkonovМашина неотложной помощи в Латвии
Машина неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šoruden Latvijā atkal pacelsies neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukšanas cenas; Veselības ministrija ziņo, ka tas notiek iestādes pieaugušo izdevumu dēļ.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Saskaņā ar otrdien, 13. oktobrī, veiktajām izmaiņām Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta maksas pakalpojumu cenrādī, ātrās palīdzības izsaukšana turpmāk maksās 71,62 eiro līdzšinējo 62,20 eiro vietā, raksta jauns.lv.

Saskaņā ar Veselības ministrijas paziņojumu, pakalpojuma sadārdzināšanās par 9 eiro nekādā veidā neietekmēs dienesta pamatfunkciju – neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem gadījumos, kad veselības traucējumi apdraud viņu dzīvību.

Машины скорой помощи - Sputnik Latvija
"Nav naudas – mirsti nost": rīdziniece saņēmusi rēķinu par ātrās palīdzības izsaukšanu

Ātrās palīdzības cenrādis tiek sastādīts, ņemot vērā faktiskos tēriņus: darbiniekiem tika palielinātas algas, kā arī pieauga licenču un programmu izmaksas, medicīniskā aprīkojuma izdevumi arī palielinājās, tādēļ pieauga izsaukuma cena.

Tomēr Veselības ministrijā uzstāj, ka šis cenrādis tiek piemērots lielākoties iestādēm un uzņēmumiem, kuri rīko masveida pasākumus vai pirmās palīdzības sniegšanas apmācības darbiniekiem, un ir pienākums šī vajadzībām nolīgt dienesta medicīniskos resursus.

Latvijas iedzīvotājiem izsaukums būs par samaksu gadījumā, ja situācija nav neatliekama, taču pacients uzstāj uz ātrās palīdzības ierašanās. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests veic aptuveni 8-10 maksas izsaukumus dienā.

Iepriekšējais neatliekamās palīdzības izsaukšanas izmaksu palielinājums notika 2019. gada septembrī. Toreiz cena tika paaugstināta no 56,56 eiro līdz 62,20 eiro.

Ziņu lente
0