Igaunijā aicina nedēmonizēt braucienus uz ārzemēm

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийско-эстонская граница в Валке-Валге
Латвийско-эстонская граница в Валке-Валге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vecākā Igaunijas tūrisma firma aicināja valdību ņemt piemēru no Ziemeļeiropas un neieviest pašizolāciju pēc atgriešanās no ārzemēm.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Tūrisma firma Estravel aicināja Igaunijas valdību nepārspīlēt ārzemju braucienu riskus, vēsta Postimees.

Estravel ir vecākā tūrisma firma Baltijas valstīs, tās meitasuzņēmumi un filiāles strādā Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Somijā, Austrālijā un ASV. Kompānijā strādā ap 200 cilvēkiem.

"Pēdējā laikā no valdības puses pastiprinās spiediens uz Igaunijas sabiedrību, lai tā atsakās no jebkādiem braucieniem, sevišķi atpūtas nolūkos. Estravel uzskata, ka šim aicinājumam ir politisks motīvs un tā mērķis novērst uzmanību no noteiktiem valdības iekšējo darbību trūkumiem Covid-19 izplatības novēršanai," teikts Estravel paziņojumā.

Turklāt, saskaņā ar tūrisma firmas vērtējumu, iespēja inficēties ar Covid-19 ārzemju braucienā ar atbildīgas uzvedības nosacījumu ir 3,4 reizes zemāka, nekā Igaunijā: saskaņā ar septembra testēšanas statistiku, robežas šķērsošanas punktos mēnesī tika atklāti 60 inficētie, jeb 0,44%, uz 13 623 testiem, savukārt Igaunijā – 1117 inficētie, jeb 1,5%, uz 74 732 testiem.

Вход в здание Еврокомиссии в Брюсселе - Sputnik Latvija
Latvija un Eiropas Komisija izstrādās kopīgus noteikumus ceļojumiem Covid-19 apstākļos

Neraugoties uz to, Igaunijā joprojām ir spēkā obligāta pašizolācija tiem iedzīvotājiem, kuri atgriežas no ārzemēm, lai gan, piemēram, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Dānijā šāda prasība tika definēta kā nekonstitucionāla. Šajā valstīs izolācija pilsoņiem un pastāvīgiem iedzīvotājiem ir tikai rekomendācija.

"Tā kā Igaunija un Ziemeļvalstis attiecas pie vienas tiesību telpas, tad arī Igaunijas valdībai būtu jāuzvedas analoģiski. Tas nozīmē: ierobežot un novērst reālus vīrusa infekcijas perēkļus valstī, nevis sodīt savas valsts pilsoņus ar obligātu karantīnu par braucieniem uz ārzemēm," atzīmēja Estravel.

Vakar Igaunijā tika ziņots par 18 Covid-19 inficēšanās gadījumiem. Pēdējo 14 dienu saslimstības rādītājs sastāda 46,5 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Ziņu lente
0