"Taliban" cer uz Trampa uzvaru vēlēšanās

© REUTERS / Brian SnyderПрезидент США Дональд Трам во время первых дебатов с кандидатом в президенты США Джо Байденом
Президент США Дональд Трам во время первых дебатов с кандидатом в президенты США Джо Байденом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Iespējams, Tramps šķiet muļķīgs visai pārējai pasaulei, taču viņš ir veselīgi domājošs un gudrs cilvēks "Taliban" acīs," paziņoja kustības pārstāvis.

RĪGA, 11. oktobris - Sputnik. Talibu oficiālais pārstāvis Zabiulla Mudžahids intervijā telekanālam CBS News paziņoja, ka radikālā kustība "Taliban" cer uz Donalda Trampa uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās novembrī, vēsta RIA Novosti.

"Mēs ceram, ka viņš uzvarēs vēlēšanās un pieliks punktu amerikāņu militārajai klātbūtnei Afganistānā," Mudžahids pastāstīja intervijā telekanālam pa tālruni.

Atzīmēts, ka ziņa par Trampa inficēšanos ar koronavīrusu izraisījusi bažas kustības pārstāvju vidū. "Kad izdzirdējām, ka Tramps inficēts ar Covid-19, mēs bijām uztraukti par viņa veselību, taču, šķiet, viņš izveseļojas," telekanālam pastāstīja cits "Taliban" līderis.

"Iespējams, Tramps šķiet muļķīgs visai pārējai pasaulei, taču viņš ir veselīgi domājošs un gudrs cilvēks "Taliban" acīs," paziņoja kustības pārstāvis.

Trampa štāba pārstāvis informēja CBS News, ka politiķis noraida talibu atbalstu un "Taliban" ir jāsaprot: Tramps vienmēr aizsargās amerikāņu intereses ar jebkādām nepieciešamām metodēm.

Vēlāk Zabiulla Mudžahids savā lapā Twitter atklāja, ka telekanāls CBS News izkropļojis viņa domas.

"Amerikāņu medijs CBS News interpretējis un publicējis manus izteikumus nepareizi. Nekas tāds, kas publicēts izdevumā, netika teikts," viņš uzrakstīja.

Боевики движения Талибан - Sputnik Latvija
"Taliban" pastāstīja, kur ņem ieročus

Iepriekš "Taliban" atzinīgi novērtēja Trampa izteikumus par to, ka ASV spēkiem Afganistānā jāatgriežas mājās līdz Ziemassvētkiem. Tramps paziņoja Twitter, ka "nedaudzajiem drosmīgajiem vīriešiem un sievietēm", kas palikuši dienēt Afganistānā, ir jāatgriežas mājās līdz Ziemassvētkiem. Angļu valodā publicēto Trampa izteikumu iespējams interpretēt divējādi – gan kā vēlmi, gan kā pārliecību, ka tā patiešām notiks.

Iepriekš ASV plānoja atstāt Afganistānā četrus tūkstošus karavīru, tomēr trešdien Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Roberts O’Braiens paziņoja, ka viņu skaits jāsamazina līdz 2,5 tūkstošiem.

Februāra beigās svinīgā ceremonijā Katarā ASV un talibi parakstīja pirmo miera līgumu vairāk nekā 18 gadus ilgajā karā. Vienošanās paredz ārvalstu spēku izvešanu no Afganistānas 14 mēnešu laikā un dialoga sākumu Afganistānā pēc gūstekņu apmaiņas darījuma. Šī līguma ietvaros amerikāņu kareivji pametuši piecas bāzes Afganistānā.

Ziņu lente
0