Kariņš uzdevis ministrijām atteikties no veco automašīnu nodokļa

© Photo Valsts KancelejaПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pat premjerministrs ir sašutis par Satiksmes ministrijas piedāvāto lietoto automašīnu reģistrācijas nodokli.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Premjerministrs Krišjānis Kariņš uzdevis Satiksmes ministrijai pārskatīt ierosinājumu par lietotu automašīnu nodokli, vēsta Tvnet.

Resors plānoja ieviest valstī nodokli vieglo automašīnu reģistrācijai, kuru vecums pārsniedz 5 gadus, lai novērstu apkārtējai videi nedraudzīgu vieglo automašīnu ievešanu un reģistrāciju.

Молодые люди на прокатных электросамокатах - Sputnik Latvija
Elektriskie skrejriteņi netiks reģistrēti, toties tos ierobežos

Šī ziņa izraisīja vispārēju sašutumu, Daugavpils pilsētas domes deputāts Mihails Lavrenovs pat aicināa Latgales iedzīvotājus ņemt dakšas rokās. Autoparka vidējais vecums Latvijā – 13 gadi.

Ceturtdien Kariņš koalīcijas partiju sapulcē ierosināja apspriest minētos grozījumus. Viņš norādīja, ka Satiksmes ministrijai kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Finanšu ministriju vajadzēs mainīt ierosināto nodokli un piedāvāt jaunu risinājumu.

​"Jābūt stimulējošam mehānismam ar ilgtermiņa ieguvumu videi un sabiedrībai. Esošais piedāvājums to nenodrošina," Kariņš uzrakstīja savā lapā Twitter.

Satiksmes ministrijā paskaidroja, ka grozījumu mērķis ir sabalansēt transporta līdzekļu ekspluatācijas nodokļa likmes vieglajām un kravas automašīnām ar maksimālo masu līdz 3500 kg un aprēķina kārtību, kā arī noteikt autobusu un kravas automašīnu ekspluatācijas nodokļa aprēķina kārtību atbilstoši dzinēja izmešu līmenim.

Ziņu lente
0