Danču nebūs: oktobrī Latvijas iedzīvotājiem nāksies izklaidēties sēdus

© Sputnik / Alexey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasДевушки сидят за столиком в уличном кафе в Севастополе
Девушки сидят за столиком в уличном кафе в Севастополе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs nedēļu garumā Latvijas bāros, restorānos un klubos nebūs deju, taču Rīgas maratonu šajās brīvdienās neatcels.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Oktobrī bāros, restorānos un klubos nebūs deju pasākumu, paziņoja LTV raidījuma "Panorāma" intervijā veselības ministre Ilze Viņķele.

Pēc Viņķeles teiktā, viņai ir izdevies vienoties ar profila asociāciju, pateicoties kam nozares pārstāvji apņēmās rīkot pasākumus, kuros cilvēki sēž, nevis kustās.

Пассажир в здании терминала аэропорта - Sputnik Latvija
Atgriežas Latvijā ārstēties un strādāt: Covid-19 iestūma reemigrāciju no Lielbritānijas

"Šodien man bija saruna ar sabiedriskās ēdināšanas pārstāvjiem. Faktiski vienojāmies, ka no nākamās nedēļas – tas gan vēl jāpieņem valdībai, bet pati nozare nāk pretī ar izpratni – dejas uz trim nedēļām bāros, restorānos, klubos nenotiek," sacīja Viņķele.

Tāpat, pēc viņas teiktā, nepieciešamības gadījumā bāru un restorānu darbalaiks tiks saīsināts.

Uz jautājumu par Rīgas maratona likteni, kuru ir plānots sarīkot šajās brīvdienās, Viņķele atbildēja, ka pasākumi ārpustelpās līdz šim nav izraisījuši saslimšanas uzliesmojumus. Tāpat viņa pastāstīja, ka ar maratona rīkotājiem apsprieda situāciju un viņi ieviesīs papildu epidemioloģiskās drošības pasākumus.

"Rimi" Rīgas maratona mājaslapā tiek ziņots, ka tā organizatori ir izstrādājuši veselu pasākumu kopumu Covid-19 risku mazināšanai.

Tostarp viņi ir izveidojuši detalizētu izkliedējošu maratona dalībnieku grafiku, lai tie pēc iespējas mazāk satiek viens otru. Tā kā starta zonā nebūs iespējams ievērot divu metru distanci, rīkotāji aicina visus pasākuma dalībniekus ierasties pie Brīvības pieminekļa sejas maskās, sevišķi, ja dalībnieki ieradīsies starta zonā ar sabiedrisko transportu.

Лиепая - Sputnik Latvija
Lietuvas tūristi izglāba vasaru Liepājā

Visus maratona dalībniekus aicina lejupielādēt lietotni Apturi Covid un maratona dienā izvērtēt savu veselības stāvokli – sliktas pašsajūtas gadījumā ir jāpaliek mājās. Aizliegts ierasties cilvēkiem, kuri sēž karantīnā vai pašizolācijā.

Šogad Rīgas maratons notiks bez elites skrējēju dalības, kā arī bez ārzemju skriešanas cienītāju un maratona tūristiem, kuri nevarēja atļauties atrasties 10 dienas pašizolācijā. Izņēmumu sastādīs skrējēji, kuri noskries Rīgā normatīvu kvalifikācijai Olimpiskajās spēlēs Tokijā.

Maratona dalībnieki šogad saņems starta numurus ar oficiālā kurjerpasta starpniecību, savukārt mantu glabātuves būs piešķirtas tikai visgarākajām distancēm (42 km un 21 km). Produkti enerģijas uzturēšanas punktos un pie finiša tiks piedāvāti tikai fasētā veidā.

Ziņu lente
0