"Būs jāpārbauda pasts": Tihanovska reaģējusi uz izsludināšanu meklēšanā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasВыборы президента Белоруссии
Выборы президента Белоруссии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Svetlanas Tihanovskas sacītā, viņa nav zinājusi ne par kādu krimināllietu attiecībā pret viņu Baltkrievijā un vēl jo vairāk Krievijā.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Bijusī Baltkrievijas prezidenta kandidāte Svetlana Tihanovska, kura pēc vēlēšanām aizbrauca uz Lietuvu, paziņoja, ka viņa neesot neko zinājusi par viņas izsludināšanu meklēšanā Krievijas IeM struktūrās. Par to viņa pastāstīja intervijā telekanālam "BelSat", kura ir publicēta Telegram kanālā, vēsta Sputnik Lietuva.

"Laikam, vajag pārbaudīt pastkasti, es vispār nezināju, ka esmu kaut kādā krimināllietā Baltkrievijā un vēl jo vairāk Krievijā. Man bija pārāk aizņemts grafiks, pagaidām šādu ziņu neesmu dzirdējusi," paziņoja viņa.

Iepriekš Krievijā Tihanovsku izsludināja starpvalstu meklēšanā. Par pamatojumu kļuva krimināllieta pret viņu.

Пресс-конференция кандидата в президенты Белоруссии С. Тихановской - Sputnik Latvija
Rinkēvičs pauž sašutumu: Krievija izsludinājusi meklēšanā Tihanovsku

Opozīcijas masveida protesta akcijas sākās visā Baltkrievijā 9. augustā, pēc prezidenta vēlēšanām, kurās sesto reizi uzvarēja Aleksandrs Lukašenko. Saskaņā ar CVK datiem, viņš saņēmis 80,1% balsu. Pēdējā laikā protesta akcijas pārsvarā notiek brīvdienās, plašākas akcijas notiek svētdienās.

Pēc vēlēšanām pēc Tihanovskas iniciatīvas opozīcija izveidoja Koordinācijas padomi varas nodošanai republikā. Opozīcija uzskata par ievēlētu līderi Tihanovsku, pieprasa jaunu vēlēšanu nozīmēšanu valstī un uzstāj uz pārrunām ar spēkā esošajām varasiestādēm. Sakarā ar Koordinācijas padomes izveidošanu Baltkrievijas Ģenerālprokuratūra ierosināja krimināllietu pēc panta par aicināšanu ieņemt varu. Pašlaik seši no septiņiem Koordinācijas padomes prezidija locekļiem ir arestēti vai atrodas ārzemēs. Gandrīz uzreiz pēc vēlēšanu dienas Tihanovska aizbrauca uz Lietuvu, kur, pēc viņas sacītā, jau bija atradušies viņas bērni

Ziņu lente
0