Skandāls! Laima ražo konfektes "Zeltgalvu Maskava" tirdzniecībai Vācijā

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Риге открылся Благотворительный домик Laima
В Риге открылся Благотворительный домик Laima - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālajos tīklos tiek aktīvi apspriestas konfektes "Zeltgalvu Maskava", ko fabrika Laima ražo krievu veikaliem Vācijā. Uz kārbas atainota Vasīlija Svētlaimīgā katedrāle Sarkanajā laukumā.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Citos laikos tādam reklāmas aspektam neviens nepievērstu uzmanību, taču šodien ilgst sankciju periods, tāpēc pazīstamā Latvijas zīmola konfektes izpelnījušās īpašu uzmanību, raksta portāls Grani. Un viss sākās, kad Olga Fedosejeva publicēja savā lapā Facebook konfekšu kārbas fotogrāfiju, ko papildināja ar vārdiem:

Стенд Laima - Sputnik Latvija
Saldā ekspansija: Latvijas šokolāde nezaudē pozīcijas

"Ieraudzīju krievu veikalā Vācijā. Latvijas Laima ražo konfektes ar Kremļa attēlu. Kā tad to mūsu nacionālā valdība pieļāvusi?!" ironizēja publikācijas autors.

Kas tad tur dīvains? – Tas ir bizness. Atsauksim atmiņā daiļrunīgo stāstu ar Petro Porošenko fabriku "Rošen" Lipeckā. Pirms pāris gadiem tās cehos valdīja dzīvība, neskatoties uz Krievijas un Ukrainas politisko konfrontāciju. Ražošanu nācās apturēt "ņemot vērā ģeopolitisko faktoru ietekmi," teikts Lipeckas uzņēmuma "RošDo" gada atskaitē.

Uzņēmuma darbinieki zaudēja darbu. Porošenko korporācija aizņēma 7-8% konditorejas izstrādājumu tirgus Krievijā.

Norvēģu Laima

Savukārt konditorejas fabrika "Laima" (Rīga) jau sen pieder norvēģiešiem. Latvijas zīmola īpašnieks ir kompānija "Orkla Confectionery & Snacks Latvija". Latvijā konfektes "Москва Златоглавая" nopirkt neizdosies, tās paredzētas tikai eksportam. Droši vien tāpēc, ka Latvijā tas būtu slikts tonis. Tomēr, pēc komentētāju domām, tas nemaz nav skumji  - "Laimas" šokolādes kvalitāte šodien nav no labākajām. 

Красная площадь в Москве - Sputnik Latvija
"Laima – izbaudi Kremļa garšu": sociālajos tīklos rit saruna par neparastām konfektēm

Pie tam norvēģu koncerna apgrozījums patiešām ir iespaidīgs – miljardiem eiro. Ja neizdabāsi visiem, lai kādi būtu viņu politiskie uzskati, tādu apskaužamu apgrozījumu panākt neizdosies.

Kompānija "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" laiž klajā produkciju eksporta variantā vairākām valstīm, ieskaitot Krieviju, Lietuvu un Izraēlu.
"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārstāv arī citas pārmantotas tirdzniecības zīmes: Laima, Selga, Staburadze, Ādažu īstie Čipsi un Taffel The Original Snacks. АS "Laima" norvēģu kompānija iegādājās 2014. gada augustā. Tātad ražošanas finansiālās dividendes plūst straumītē uz Skandināviju.

Ziņu lente
0