Latvijai nevajag dot padomus Baltkrievijai un KF: radioklausītājs kritizē valdību

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasЗдание Сейма Латвии
Здание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Radio Baltkom klausītājs pauda viedokli par Latvijas ārpolitiku attiecībā pret Baltkrieviju un Krieviju. Pēc viņa domām, Latvijas valdībai nevajadzētu izteikties tik asi.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Radio Baltkom programmas "Vakara interaktīvs" klausītājs, kurš stādījās priekšā ka Valērijs, ēterā kritiski izvērtēja Latvijas ārpolitiku attiecībā pret Baltkrieviju un Krieviju.

Портфель с документами - Sputnik Latvija
Noskaidrojies, cik uzņēmumi no Baltkrievijas vēlējās atvērt kontus Latvijā

Viņš uzskata, ka Saeima un valdība ar saviem asajiem izteikumiem turpina bojāt attiecības ar Baltkrieviju un Krieviju. Taču tā ir kļūda – nevajag dot norādījumus abām šīm valstīm.

Valērijs uzskata, ka nepieciešamības gadījumā vajadzētu tikai piesardzīgi un ļoti diplomātiski paust bažas.

Atgādināsim, ka Saeima apstiprinājusi paziņojumu "Par Baltkrievijas prezidenta mandāta leģitimitāti", kurā neatzīst Aleksandru Lukašenko par Baltkrievijas leģitīmo prezidentu.

Dokuments izstrādāts pēc Lukašenko inaugurācijas 23. septembrī, kas, pēc deputātu domām, esot vēl pastiprinājusi politisko krīzi valstī. Dokumentā politiķi norādīja uz virkni neatbilstību inaugurācijas procedūrā Baltkrievijas likumdošanai.

Lukašenko leģitimitāti noliedza arī ASV, Kanāda, Lielbritānija un Ukraina, savukārt ES diplomātijas vadītājs to paveica visas Eiropas Savienības vārdā.

Tāpat ES ieviesusi sankcijas pret Baltkrieviju. Melnajā sarakstā iekļautas aptuveni 40 republikas amatpersonas. Jaunos ierobežojumus Brisele saistījusi ar situāciju Baltkrievijā.

Десятки тысяч человек вышли в Минске на акцию протеста 6 сентября - Sputnik Latvija
Latvija meklē naudu baltkrievu opozicionāru ārstēšanai

Plašas opozīcijas protesta akcijas sākās Baltkrievijā 9. augustā, pēc prezidenta vēlēšanām, kurās uzvarējis Aleksandrs Lukašenko – CVK dati liecina, ka viņš saņēmis 80,1% balsu.

Oficiālie dati rāda, ka protestu pirmajās dienās tika aizturēti vairāk nekā 6,7 tūkstoši cilvēku. Republikas IeM vēstīja, ka nekārtībās cietuši simtiem cilvēku, arī vairāk nekā 130 varasiestāžu darbinieki. Varasiestādes oficiāli apstiprinājušas, ka trīs protestu dalībnieki gājuši bojā.

Protesta akcijas turpinās vēl joprojām. Plašākās notiek brīvdienās. Pasākumus organizē arī Lukašenko piekritēji.

Ziņu lente
0