Navaļnijs pastāstīja, par ko sarunājies ar Merkeli klīnikā

© Sputnik / Андрей Стенин / Pāriet pie mediju bankasАлексей Навальный
Алексей Навальный  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas valstspiederīgais atklāja, ka tikšanās aizritējusi "ģimenes lokā", kopā ar viņu un kancleri sarunā piedalījusies viņa sieva un dēls.

RĪGA, 2. oktobris - Sputnik. Aleksejs Navaļnijs intervijā vācu izdevumam Spiegel pastāstīja par Vācijas kancleres Angelas Merkeles vizīti slimnīcā, vēsta Sputnik Lietuva. Viņš konstatēja, ka kanclerei par incidentu zināms daudz vairāk nekā viņam pašam.

"Durvis atvērās, ienāca mans ārsts un Merkele. Tā bija privāta tikšanās ģimenes lokā, tur bija mana sieva Jūlija un dēls Zahars. Sīkāk neko stāstīt nevaru, tomēr mēs neapspriedām neko slepenu vai sensacionālu. Apciemojums bija žests. Mani pārsteidza tas, cik labi viņa pazīst Krieviju un ir informēta par manu gadījumu. Dažas nianses viņai zināmas labāk nekā man. Viņa patiešām dziļi izprot notiekošo Krievijā. Kad ar viņu sarunājies, saproti, kāpēc viņa tik ilgi ir varas virsotnē Vācijā. Es pateicos viņai par teicamo darbu, un viņa teica: "Es pildīju tikai savu pienākumu"," Navaļnija teikto citēja RIA Novosti.

Алексей Навальный на заседании Центральной избирательной комиссии РФ - Sputnik Latvija
Krievijas Ģenerālprokuratūra nosūtījusi Vācijai jaunu pieprasījumu Navaļnija lietā

Krievijas Korupcijas apkarošanas fonda dibinātājs Aleksejs Navaļnijs tika hospitalizēts 20. augustā Omskā, kad viņam kļuva slikti lidmašīnā. Divas dienas vēlāk Navaļnijs tika pārvests uz Vāciju. Atsaucoties uz kara mediķiem, Vācijas valdība, paziņoja, ka Krievijas valstspiederīgais it kā saindēts ar vielu no kaujas vielu grupas "Novičok". Maskava nosūtīja pieprasījumu ar lūgumu sniegt sīkāku informāciju par Berlīnes laboratorijas analīžu rezultātiem, un atgādināja: saskaņā ar izmeklējumiem, kas veikti Krievijā, nekādas indes pacienta urīnā un asinīs netika atrastas.

Pirmdien Vācijas Ministru kabinets pastāstīja, ka vācu ekspertu slēdzienus apstiprinājušas laboratorijas Zviedrijā un Francijā, paralēli pēc Berlīnes pieprasījuma izmeklēšanu sākusi OPCW.

Kremlis paziņoja, ka Berlīne nav informējusi Maskavu par saviem slēdzieniem, bet ĀM uzsvēra: Krievija gaida Vācijas atbildi uz oficiālo pieprasījumu.

Jau Navaļnija hospitalizācijas dienā pārbaudes sāka prokuratūra un policija. Krievijas vēstniecība Vācijā norādīja, ka gaida no Vācijas varasiestādēm operatīvu atbildi uz Ģenerālprokuratūras pieprasījumu par tiesiskās palīdzības sniegšanu lietā. Krievija ir ieinteresēta un vēlas noskaidrot situāciju, taču šim nolūkam nepieciešama informācija no Vācijas, kas pagaidām nav saņemta, konstatēja prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Incidentā ar Navaļniju sākta izmeklēšana de facto. Ja tiks fiksēta indīgās vielas esamība, izmeklēšana tiks ierosināta arī de iure, teica Peskovs, atbildot uz žurnālistu jautājumiem.Septembra beigās Navaļnijs izrakstīts no stacionāra, viņa stāvoklis ir apmierinošs, ārstējošie speciālisti pieļauj, ka viņs izveseļosies pilnībā. 

Ziņu lente
0