Video

Tikšanās Viļņā: ko Makrons noklusēja pārrunās ar Tihanovsku

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidents Emanuels Makrons bija īpaši ieturēts, tiekoties ar Svetlanu Tihanovsku Viļņā, kurp bijusī Baltkrievijas prezidenta kandidāte ieradās gandrīz tūtīt pēc vēlēšanām.

RĪGA, 1. oktobris – Sputnik. Francijas prezidents Emanuels Makrons ticies ar bijušo Baltkrievijas prezidenta kandidāti Svetlanu Tihanovsku. Pārrunas ritēja Viļņā, kurp Tihanovska ieradās gandrīz tūtīt pēc vēlēšanām.

Sarunas galvenā tēma bija jaunas prezidenta vēlēšanas Baltkrievijā, ko pieprasa opozīcija. Oficiālie dati liecina, ka pašreizējais prezidents vēlēšanās saņēmis 80,1% balsu, Tihanovska – mazliet vairāk nekā 10%. Krievija un virkne citu valstu atzina vēlēšanu rezultātus un Aleksandru Lukašenko – par leģitīmo Baltkrievijas prezidentu.

Rietumi, nesniedzot pierādījumus, atteicās atzīt rezultātus un atbalstīja opozīciju, taču paši pie tam pieprasa citiem neiejaukties Baltkorievijas lietās. Nepārprotami dubultie standarti redzami arī citā jautājumā: pārmetot Minskai protesta akciju apspiešanu, Parīze pie tam ignorē savu varasiestāžu darbības "dzelteno vestu" protestu laikā. Par to Makrons, tiekoties ar Tihanovsku, pieticīgi klusēja. Nianses – Sputnik video.

Ziņu lente
0