Pēc divu dienu Covid-19 uzliesmojuma Latvijā atklāts tikai viens jauns gadījums

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasТест-системы для диагностики нового коронавируса
Тест-системы для диагностики нового коронавируса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš pandēmijas sākuma Latvijā ir veikti 296 395 Covid-19 testi, inficējušies 1526 cilvēki; pašlaik izveseļojušies 1248 cilvēki un 36 nomira.

RĪGA, 21. septembris – Sputnik. Latvijā aizritējušajā diennaktī ir veikti 1153 koronavīrusa testi, reģistrēts viens jauns inficēšanās gadījums, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Saskaņā ar SPKC datiem, jaunatklātais inficētais ir cita ar Covid-19 inficētā kontaktpersona.

Vakar Latvijā tika ziņots par 10 jauniem Covid-19 gadījumiem, savukārt sestdien, 19. septembrī, – par 17.

Kopumā Latvijā epidēmijas laikā ir veikti 296 395 Covid-19 izmeklējumi – 1526 cilvēkiem diagnoze apstiprinājusies, no kuriem 1248 izveseļojās, bet 36 nomira.

Pēdējo 24 stundu laikā neviens cilvēks ar Covid-19 netika stacionēts. Kopumā slimnīcās ārstējas 12 pacienti, visiem ir vidēji smaga slimības gaita. Epidēmijas laikā no stacionāriem pēc ārstēšanās saistība ar Covid-19 izrakstīti 214 pacienti.

Iepriekš Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs atzīmēja, ka situācija ar Covid-19 saslimstību pasaulē un Eiropā kļūst arvien sliktāka. Pēc viņa teiktā, saslimstību var vērtēt pēc vairākiem rādītājiem, piemēram, pēc pozitīvo analīžu rezultātu daļas. Ja pozitīvi ir vairāk par 3% veikto analīžu, tas ir kritisks rādītājs, kurš liecina par nekontrolējamu slimības izplatību. Latvijā šis rādītājs sastāda 0,3%, savukārt desmit ES valstīs jau pārsniedz 3%.

Студенты в защитных масках - Sputnik Latvija
Perevoščikovs: situācija ar Covid-19 Eiropā kļūst arvien sliktāka

Covid-19 saslimstība stipri pieaug arī Latvijas kaimiņvalstīs. Pēc Perevoščikova sacītā, labā ziņa ir tas, ka Lietuvā lielākā daļa Covid-19 gadījumu tiek apsekota un pozitīvo analīžu rezultātu daļa tur ir mazāka par 1%.

Pēc epidemiologa sacītā, liels saslimušo skaits nav tik bīstams, ja ir atklāts inficēšanās avots, tad uzliesmojumu iespējams ierobežot. Sliktāk ir tad, kad neizdodas noteikt inficēšanās ķēdi.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē atklāts vairāk nekā 31,2 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 965 tūkstoši cilvēku nomira, bet izveseļojās vairāk nekā 22,8 miljoni.

Ziņu lente
0