Bundestāgā piedāvāja izveidot sadraudzību no Vladivostokas līdz Lisabonai

© Sputnik / Савельев Виталий / Pāriet pie mediju bankasЗдание Бундестага (Федерального Собрания Германии)
Здание Бундестага (Федерального Собрания Германии) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ilgtermiņa miers starp Vāciju un Krieviju, starp Eiropu un Krieviju – tā ir vienīgā iespēja mums visiem izveidot drošu telpu Eiropas teritorijā, lai nodrošinātu laimīgu nākotni mūsu bērniem un mazbērniem, paziņoja partijas "Alternatīva Vācijai" pārstāvis.

RĪGA, 19. septembris – Sputnik. Bundestāga Starptautisko lietu komitejas loceklis Valdemārs Gerdts ("Alternatīva Vācijai") piedāvāja izveidot jaunu brīvprātīga suvereno valstu sadraudzību no Vladivostokas līdz Lisabonai, vēsta RIA Novosti.

"Ilgtermiņa miers starp Vāciju un Krieviju, starp Eiropu un Krieviju – tā ir vienīgā iespēja mums visiem izveidot drošu telpu Eiropas teritorijā, lai nodrošinātu laimīgu nākotni mūsu bērniem un mazbērniem. Cita varianta nav. Mums jāizveido brīva tirdzniecības telpa no Lisabonas līdz Vladivostokai un jāizveido brīvprātīga suvereno valstu sadraudzība, lai mēs varētu attīstīties, dzīvot un gūt panākumus," sacīja deputāts RIA Novosti.

Turklāt viņš nosauca par nepieļaujamu draudzīgo attiecību pasliktināšanas politiku starp Maskavu un Berlīni.

Tāpat Gerdts izvērtēja atteikšanās no gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvniecības riskus. Viņaprāt, tas ne vien novedīs pie vairāku miljardu naudas sodiem, bet arī apšauba Vācijas enerģētisko drošību.

Deputāts uzskata, ka situācija ap "Ziemeļu straumes 2" apturēšanu – tā ir cīņa par enerģijas noieta tirgiem, jo ASV ar to sašķidrinātās dabasgāzes piegādes plāniem Eiropai nav izdevīga gāzesvada būvniecība no Krievijas.

Tā ir kļūda: Vācijā nosodīja prasības apturēt Ziemeļu straumes 2 būvniecību - Sputnik Latvija
Video
Tā ir kļūda: Vācijā nosodīja prasības apturēt "Ziemeļu straumes 2" būvniecību

"Šī cīņa tiek rosināta ar netīrām politiskām un ekonomiskām metodēm. Tiem, kas uzstājas par attiekšanos no "Ziemeļu straumes", jāpastāsta saviem vēlētājiem, ka tā rezultātā energoresursa cenas palielināsies – mēnesī par gāzi un elektrību nāksies maksāt par 20% vairāk," uzsvēra Gerdts.

Pēdējās dienās strīdi saistībā ar "Ziemeļu straumi 2" saasinājušies situācijas ar Alekseju Navaļniju fonā. Atsevišķi Vācijas politiķi aicina bloķēt to. Taču kanclere Angela Merkele paziņoja, ka gāzesvada būvniecības un Navaļnija incidenta jautājumiem jābūt skatītiem atsevišķi.

Maskavā ne reizi vien ir uzsvēruši, ka "Ziemeļu straume 2" ir tikai un vienīgi komerciāls projekts un tiek īstenots visa Eiropas kontinenta enerģētiskās drošības interesēs. KF enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks paziņoja, ka projekts atrodas augstas gatavības stadijā, un pauda pārliecību, ka tas tiks īstenots līdz gada beigām.

Ziņu lente
0