Sāksim ar latviešu valodu: kā reanimatologs pamācīja krievu apmeklētāju

© Sputnik / Sergey MelkonovPaula Stradiņa Universitātes klīniskā slimnīca
Paula Stradiņa Universitātes klīniskā slimnīca - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazīstamais ārsts Roberts Fūrmanis pastāstīja, ka viņš līdz par kauliem ir latvietis un vēlas runāt ar apmeklētājiem valsts valodā.

RĪGA, 17. septembris – Sputnik. Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents, reanimatologs, anesteziologs Roberts Fūrmanis kļuvis par žurnāla KLUBS kārtējā numura varoni. Intervijā ārsts pastāstīja par darbu, ģimeni un mīlestību pret dzimteni. Taču vislielāko uzmanību piesaistīja tā daļa, kurā viņš pastāstīja, kā atteicās skaidrot apmeklētājam, kur atrodas dzemdību nodaļa, tikai tāpēc, ka viņš runāja krieviski.

​Pēc Fūrmaņa sacītā, viņš ir "līdz kaulam latvietis", viņam pat esot t-krekls ar šādu uzrakstu. Savukārt Latvijas iedzīvotājus, kuriem uz t-krekliem rakstīts "Rossija", ārsts, acīmredzot, neuztver. Fūrmanis pastāstīja, ka nesen Stradiņa slimnīcā pie viņa vērsās vīrietis šādā t-kreklā un lūdza parādīt viņam, kur atrodas meklētā nodaļa. Bet ārsts atteicās runāt ne valsts valodā.

"Vakar Stradiņa slimnīcā pie manis piegāja čalis, kurš meklēja dzemdību nodaļu. Viņam mugurā bija krekls ar uzrakstu "Rossija". Es pateicu: "Labdien. Šeit ir Latvija. Sāksim ar to, ka runāsim latviski." Viņš apgriezās un aizgāja," pastāstīja reanimatologs.

Roberts Fūrmanis medicīnā strādā jau 18 gadus. Viņš strādā specializētā Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādē, kura dodas uz izsaukumiem, kas saistīti ar īpaši smagiem gadījumiem. Fūrmanis ir visnotaļ aktīvs sociālo tīklu lietotājs, viņu aicina uz televīziju.

Ārsts daudzas reizes ir kritizējis varasiestādes par ārstu zemajām algām. Tostarp aprīlī uzmanību piesaistīja viņa publikācija Twitter saistībā ar piemaksām mediķiem par darbu koronavīrusa pandēmijas apstākļos. Pēc mediķa sacītā, viņš saņēma piemaksu, kas tika aprēķināta 50 eirocentu apmērā par stundu pirms nodokļa samaksas.

Мужчина с зонтом - Sputnik Latvija
Covid-19 piemaksas: Labklājības ministrijas ierēdņi sevi nav apbižojuši

"Valsts manu darbu paaugstinātas slodzes un riska apstākļos covid-19 pandēmijas laikā ir novērtējusi ar 0,50€/h PIRMS nodokļu nomaksas. Tas ir arī viss, ko gribēju Jums pateikt. Paldies par uzmanību!" uzrakstīja ārsts.

Vēlāk, komentējot ārstiem solīto algas paaugstinājumu, RigaTV24 ēterā viņš paziņoja, ka atbrauks pie Saeimas ēkas un aplaudēs, ja solījumi tiks izpildīti.

"Es solu, ja 2020. gada oktobrī tiks izpildīts tas, par ko paziņoja Latvijas Republikas premjerministrs, un budžeta pants tiks palielināts par 20%, es došos pie Saeimas un aplaudēšu. Paņemšu līdzi vēl pāris kolēģu, un mēs aplaudēsim un kliegsim "malači". Taču tas notiks tikai pēc 2021. gada budžeta apstiprināšanas," sacīja Fūrmanis.

Tāpat ārsts vairākas reizes pievērsis uzmanību medicīnas personāla trūkumam slimnīcās. Pērnā gada novembrī viņš publicēja rezonansi raisošu publikāciju sociālajos tīklos, ka viņa maiņa ilgst 64 stundas.

"Sveiciens 13. Saeimas deputātiem un valdībai. Šodien uz protesta akciju netiku, jo bija jāstrādā. Šobrīd rit mana darba 32. stunda un trisdesmit divas vēl priekšā. Precīzi, trīsdesmit divas!

Un tā nav mana labā griba. Tas viss notiek tikai tāpēc, ka nav kolēģa, kurš spētu aizvietot citu uz slimības lapas esošu kolēģi. Cienījamais Kariņa kungs! Nozarē taču viss ir kārtībā? Jā?" uzrakstīja Fūrmanis.

Ziņu lente
0