Ķīna atzinusi: lielākos draudus pasaules kārtībai rada ASV

© AP Photo / Andy Wong Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года
Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas Aizardzības ministrijas pārstāvis atgādināja, ka pēdējo 20 gadu laikā Savienotās Valstis nelikumīgi sakurinājušas karu vairākās pasaules valstīs – to darbību rezultātā gājuši bojā vairāk nekā 800 tūkstoši cilvēku.

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Pekina uzskata, ka lielāko starptautiskās kārtības apdraudējumu rada Vašingtona, paziņoja Ķīnas Aizardzības ministrijas preses sekretārs U Cjaņs, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz ziņu aģentūru Xinhua.

Tā ierēdnis komentēja Pentagona ziņojumu ASV Kongresam par Ķīnas darbu militārajā sfērā un mērķiem.

"Ilggadēja pieredze rāda, ka tieši ASV ir reģionālo nekārtību kurinātājs, starptautiskās kārtības parkāpējs un miera grāvējs visā pasaulē," sacīja Cjaņs.

Жители Севастополя встретили американский фрегат акцией протеста - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Ķīnas flote tiks iznīcināta 72 stundu laikā": Baidena komandas plāni

Viņš atgādināja, ka pēdējo 20 gadu laikā Savienotās Valstis nelikumīgi sakurinājušas karu Irākā, Sīrijā un Lībijā. Vašingronas agresīvo darbību rezultātā gājuši bojā vairāk nekā 800 tūkstoši cilvēku, desmitiem miljonu bijuši spiesti doties bēgļa gaitās, uzsvēra Cjaņs.

Ķīnas AM preses sekretārs norādīja, ka Pentagona pārskats sniedz kārtējo pierādījumu tam, ka Vašingtona vēlas nomelnot Pekinu un valsts bruņotos spēkus. Viņš aicināja ASV objektīvi un racionāli vērtēt Ķīnas nacionālo aizsardzību un izbeigt melīgus paziņojumus. Cjaņs atbalstīja arī divpusējo militāro attiecību veselību attīstību.

Septembra sākumā Pentagons savā ikgadējā atskaitē Kongresam par ĶTR potenciālu informēja, ka Ķīna desmit gadu laikā vismaz dubultos savu kodolarsenālu. Pentagons ir pārliecināts, ka līdz ar pārskatāmības trūkumu tas rada bažas, ka Ķīna tiecas sasniegt minimālo nepieciešamo savaldīšanas līmeni, turklāt var atkāpties no tamlīdzīgas pieejas un pāriet pie bruņojuma paplašināšanas.

Ziņu lente
0