Robežsardze atskaitījās par nelikumīgas robežas šķērsošanas mēģinājumiem kopš gada sākuma

© Sputnik / Игорь МейденНа стыке границы России, Латвии и Беларуси
На стыке границы России, Латвии и Беларуси - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2020. gada deviņos mēnešos tika veikti 8 mēģinājumi nelegāli šķērsot Latvijas robežu, 2019. gadā šādu mēģinājumu bija 19, savukārt 2018. gadā – 29.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. Valsts robežsardze paziņoja, ka pēdējo gadu laikā sarūk gribētāju skaits šķērsot robežu nelegāli. Viņuprāt, tas ir saistīts ar infrastruktūras uzlabošanos, raksta Lsm.lv.

Līdz 2020. gada septembrim tika reģistrēti 8 mēģinājumi nelegāli šķērsot robežu no Krievijas teritorijas. Vairums no tiem bija Vjetnamas pilsoņi.

Латвийско-эстонская граница в Валке-Валге - Sputnik Latvija
Cilvēki īsti nav sapratuši, ko drīkst un ko nedrīkst: Valkas mērs par situāciju uz robežas

Visa 2019. gada laikā šādu mēģinājumu bija 19, bet vēl pirms gada – 29.

Ludzas pārvaldes vadītājs pulkvedis Valdis Jukšs pastāstīja, ka robežsardze ķer pārkāpējus ne tikai ar kājnieku patruļu palīdzību, bet arī ar speciālu tehnisko līdzekļu pielietošanu.

"Ja tehniskajos līdzekļos tiek piefiksēta kustība un ir redzams, ka ir neatpazīta persona, tad nekavējoties izbrauc uz notikuma vietu un veic personas pārbaudi," uzsvēra pulkvedis.

Robežsardzes majors Juris Mazūrs atzīmēja, ka bieži par pārkāpējiem kļūst tūristi, kuri vēlas apskatīt Latvijas pierobežas novadus. Viņš atgādināja, ka, saskaņā ar normatīvajiem aktiem, atrodoties pierobežas zonā starp Latvijas Republiku, Krievijas Federāciju un Baltkrievijas Republiku, cilvēkiem, kas ir sasnieguši 15 gadu vecumu, jānēsā līdzi speciāla caurlaide, kuru iespējams noformēt portālā latvija.lv.

Ziņu lente
0