Jūrmalas pludmalēs vēlas atļaut staigāt ar suņiem: uzsākta parakstu vākšana

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasПляжный отдых в Москве
Пляжный отдых в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iniciatīvas autori uzskata, ka pastaigas ar suņiem pludmalēs ļaus Jūrmalas iedzīvotājiem un viesiem pavadīt vairāk laika ar saviem mīluļiem, kā arī ļaus paplašināt sava brīvā laika pavadīšanas iespējas ar dažādām aktivitātēm ar dzīvniekiem.

RĪGA, 13. septembris – Sputnik. Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv uzsākta parakstu vākšana, lai suņu īpašniekiem tiktu dota iespēja staigāt ar saviem mājdzīvniekiem pa Jūrmalas pludmalēm, kā tas jau ir iespējams, piemēram, Saulkrastos, kur daļā pludmaļu atļauts staigāt ar suņiem, raksta jauns.lv.

Iniciatīvas pārstāve Inga Kondrāte uzskata, ka atļauja staigāt  ar suņiem daļā Jūrmalas pludmaļu ļaus saimniekiem pavadīt vairāk laika ar saviem mīluļiem, kā arī nodrošinās četrkājainajiem draugiem vairāk aktivitāšu.

Пляж в Юрмале - Sputnik Latvija
Kā nenoslīkt līdz peldsezonas beigām: stāsta glābēji

Organizatori neaizmirst arī par drošības pasākumiem. Petīcijā tiek uzsvērts, ka suņiem obligāti jābūt uz pavada pastaigas laikā, kā arī saimniekiem obligāti ir jāsavāc pēc dzīvniekiem, lai pludmales paliek tīras un drošas.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja par Rīgas iedzīvotāju parakstu vākšanu par kaiju ligzdošanu dzīvojamās mājās. Petīcijā tiek atzīmēts, ka kaijas mājokļa iekārtošanai iecienījušas galvaspilsētas centra daudzstāvu māju jumtus un būvē tajos ligzdas. Troksnis, kuru rada šie putni rīta stundās, ir ārkārtīgi nepatīkams.

Petīcijā tiek piedāvāts pielietot kaut kādus tehniskus līdzekļus, kuri palīdzēs atbaidīt putnus, – skaņas signālus vai kustību mehānismus, kuri reaģēs uz kaijām ar raidītāju palīdzību.

Petīcijas autors Andis Lācis aicina Rīgas pašvaldību rast veidu kā atbrīvoties no uzbāzīgajiem putniem. Tāpat viņš vēršas pie Rīgas iedzīvotājiem, piedāvājot viņiem arī padomāt par veidu kā nomierināt kaijas.

Ziņu lente
0