Rīgas lidosta sūdzas par reisu zemo piepildījumu

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАэропорт Рига
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai gan dažos maršrutos lidojumi tika atjaunoti un atkal parādījusies iespēja ceļot, daudzi cilvēki tomēr nesteidz lidot uz citām pilsētām.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Lidostas "Rīga" Aviācijas pakalpojumu un biznesa attīstības departamenta direktore Liene Freivalde paziņoja, ka pagājušajā nedēļā lidmašīnu reisu vietu piepildījums būtiski krities, raksta jauns.lv. Salīdzinājumam: jūlijā lidmašīnu piepildījums sastādīja 50%, savukārt 2019. gadā vidēji šajā laikā tā sastādīja 70-80%.

Pēc viņas sacītā, vietu piepildījums samazinājies līdz 38%. Pašlaik no lidostas tiek īstenoti lidojumi uz 51 pilsētu 24 valstīs. Pirms dažām dienām Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic atjaunoja lidojumus vēl uz 9 pilsētām: Prāgu, Amsterdamu, Briseli, Dublinu, Vīni, Cīrihi, Lisabonu, Gēteborgu un Reikjavīku.

Самолет Airbus a220-300 авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Lidostas "Rīga" pasažieru plūsma pieaug: kad atlaistos sāks pieņemt atpakaļ

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Latvijas Ministru kabinets nolēma atļaut gaisa satiksmi ar valstīm, kurās 14 dienu saslimstības rādītājs divas reizes pārsniedz vidējo ES rādītāju (16 uz 100 000), tomēr pēc ierašanās no šīm valstīm būs obligāta divu nedēļu pašizolācija.

Patlaban Latvijai ir atvērta gaisa satiksme ar valstīm, kurās ES vidējais saslimstības rādītājs nepārsniedz 25.

Latvijā joprojām ievērojama daļa inficēto ir ceļotāji, tie ir 33% gadījumu. Visbiežāk tie ir saistīti ar atgriešanos no Lielbritānijas, Ukrainas, Krievijas, Igaunijas un Francijas.

Pašlaik Latvijā ir jāievēro pašizolācija pēc atgriešanās no sekojošām ES un EEZ valstīm (pēdējo 14 dienu laikā Covid-19 saslimstības rādītājs pārsniedza 16 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju): Slovēnija, Slovākija, Itālija, Spānija, Andora, Luksemburga, Malta, Rumānija, Monako, Horvātija, Francija, Beļģija, Nīderlande, Šveice, Austrija, Lihtenšteina, Čehija, Zviedrija, Islande, Īrija, Portugāle, Grieķija, Polija, Bulgārija, Dānija, Lielbritānija, Vācija, Kipra.

Ziņu lente
0